Nea Radio

Gir seg etter 37 år

Tore Reppe slutter i Haltdalen Mannskor

Tore Reppe Foto: Per Magne Moan

Nå ønsker han å bruke den ledige tida på å spille musikk selv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2019 kl 11:57

Tore Reppe har dirigert Haltdalen Mannskor siden tidlig på 80-tallet.

– Forløperen til koret kan vel dateres tilbake til 1981, sier han.

Bor på Alvdal

Reppe er opprinnelig haltdaling, men bosatt på Alvdal - 12 mil unna. Det betyr mange timer i bil hver mandagskveld når koret har øvinger. I tillegg kommer konserter og opptredener.

Og sistnevnte har det vært mye av opp gjennom årene - både i inn- og utland.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tore Reppe

Reppe sier til Nea Radio at han har tenkt på å gi seg i koret i flere år. Han fortalte det til medlemmene i vår etter at de hadde vært på sangerstevne.

Han har ikke noe godt svar på hvorfor han nå gjør som han gjør, men mener det er en kombinasjon av flere årsaker.

– Jeg blir jo eldre da og avstanden mellom Haltdalen og Alvdal blir heller ikke kortere med årene, sier han.

Ledig på mandagskveldene

På spørsmål om hva han skal gjøre på mandagskveldene nå når de blir ledige, så svarer han at det har han ikke tenkt så mye på.

– Jeg skal i alle fall ikke dirigere kor. Og så har jeg lyst til å spille mer selv. Jeg har noen musikkprosjekt jeg er med på som jeg ønsker å bruke mer tid på, sier han.

Han er med i blant annet folkemusikktrioen Srak og i Funky Fjellfolk.

Reppe sier at han har vært med i prosessen med å finne en arvtaker i Haltdalen Mannskor, og at det har vært snakk om flere kandidater. Han vil ikke røpe noe videre enn at det ser ut som ny dirigent er på plass når han selv gir seg etter avslutningskonserten i korets egen storstue, Haltdalen Samfunnshus, 27. oktober.

– Dette blir en konsert der vi framfører litt av det vi har gjort de siste årene, sier Reppe.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tore og koret sammen med Henning Sommero i Hovet i Ålen. Foto: Per Mane Moan

Det absolutte høydepunktet med Haltdalen Mannskor var i Grieghallen i Bergen på slutten av nittitallet. Der ble Brede Seil - eller Olav Trygvason, som den heter, framført.

Mange prosjekter

Haltdalen Mannskor har ikke bare sunget tradisjonelle korsanger. Det har blitt mye prosjekter opp gjennom årene.

– En periode var det veldig mye Rotmo. Blant annet satte vi opp Vårres Jul flere ganger, sier den avtroppende dirigenten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Henning Sommero og Tore Reppe. FOTO: Per Magne Moan

Andre prosjekt er Buanes-spelet, Strengelek for livet, Lukasevangeliet og Vårsøg. Koret har flere ganger jobbet sammen med Henning Sommero.

Artister som Erik Bye, Alf Prøysen og Vidar Sandbeck har alle fått musikk de har laget, framført av Haltdalen Mannskor.

Koret har også flere gode plasseringer i konkurranser, blant annet 1. plasser i Midtnorsk korkonkurranse i både 1998 og 2000.

De var også med i prosjektet Salmeboka minutt for minutt i Vår Frue kirke, i 2014.

Trives godt i bilen

I forbindelse med korets 30-årsjubileum i 2011 så var det noen kloke hoder som hadde regnet ut at distansen Tore Reppe hadde kjørt i forbindelse med øvinger og opptredener, tilsvarte 8 ganger rundt jorda ved ekvator. Det var for over åtte år siden.

Han innrømmer at han trives godt i bilen og har aldri hatt noen problemer med å kjøre noen mil.

Reppe har musikkutdannelse fra konservatoriet i Trondheim med munnspill som hovedinstrument.

Han er to ganger blitt verdensmester i munnspill, i 1987 og 1989. Tore har videreutdanning i kordireksjon og både akkompagnerer, arrangerer og komponerer musikk.

VERDENSMESTER I MUNNSPILL: Tore Reppe Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...