Nea Radio

Åpningskonsert:

Røros City Copper Sangforening

ÅPNINGSKONSERT: Åpningskonsert i Røros kirke med Røros Sangforening og Copper City Ramblers. Foto: Andreas Reitan

Tøft med mannskor og bluegrass i Røros kirke !

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2020 kl 00:20

Det var Røros Sangforening i uvanlig samspill med Copper City Ramblers som sørget for åpningskonserten i Røros kirke med dirigent Lindsay Winfield-Chislett tirsdag kveld.

Norges tredje eldste kor (ble det sagt) besto av drøyt 20 mannsstemmer i ulike stemmeleier. Strengt, men disiplinert og samtidig beskjedent ledet av en usedvanlig dyktig kvinnelig dirigent.

CCCR

Røros Sangforening i samspill med Copper City Ramblers (CCR), var nytt, spennende og desidert velykka.

Konserten ble (for det meste) ledet av en tilbakelent Jo Bjørner Haugom (CCR), som på folkelig vis klarte å binde ulike musikkgenre sammen til en fantastisk og ny musikkopplevelse i den store kirka med den like store akustikken. Med stjerneglans.

Foruten koret, vet vi at den samme skjeggete brekkingen hadde skrevet mye av musikken og tekstene til CCR, og på åpningskonserten fikk faktisk CCR-musikken en helt ny og spennende ledsagelse av 20+ mannskorstemmer, som satte det hele i et helt nytt perspektiv i tilsammen 19 ulike nummer.

- Da møtes vi i Hagakoia torsdag, sa unge Haugom da han takket publikum for oppmøtet.
Vi hadde gjerne sett at CCR hadde tatt med seg hele sangforeninga dit. Det hadde blitt noe !!

Hør intervju med dirigenten

Konserten

Røros Sangforening
20 + sangere
dirigent: Lindsay Winfield-Chislett

Copper City Ramblers:

Tommy Dalbakk (bass)
Erik Evavold (gitar)
Jo Bjørner Haugom (vokal)
Olav Luksengård Mjelva (fele/vojal)
Erik Roll (banjo/mandolin)

Hagakoia

Fortvil ikke! Dette var ikke det eneste møtet med Copper City Ramblers denne gang. De spiller også i Hagakoia torsdag!

Hør avslutningsnummeret "I surrender all" med en imponerende god solist Inge Breen (baryton).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...