Rollelista til Elden 2019 klar

Fra Elden et tidligere år. Foto: Nils Kåre Nesvold

Fredag kunne Elden presentere rollelista for jubileumsåret 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2018 kl 14:27

Rollelista for neste års musikkteater i Slagghaugene på Røros består av skuespillere som debuterer på Elden, samt skuespillere som sto bak publikumssuksessen i 2018.

Kalle skal spilles av Elden-debutanten Kristoffer Grua Pedersen (27). Han har utdannelse fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Kristoffer er oppvokst på Hadeland i Oppland og har tidligere medvirket i ulike musikaler på Østlandet. I høst står han på Folketeatret i Oslo i stykket Phantom of the Opera.

– Jeg gleder meg veldig til å dykke ned i den gripende historien, og framføre den nydelige Elden-musikken. Det er en topp gjeng både foran og bak scenen, så jeg kan neste ikke vente til å komme i gang med prøver. I tillegg ser jeg også frem til å tilbringe en sommer på flotte Røros, sier Kristoffer.

Kenneth Engen (18) kommer fra Soknedal og går siste året på Charlottenlund videregående skole i Trondheim. Han stilte på audition i fjor vinter, og regissøren ble så imponert over ferdighetene til unggutten at han får oppgaven som Håkan Modig neste sommer.

Kenneth har blant annet hatt roller i "Den siste Viking" i Rissa, "12 lod sølv" i Budal, "Jungelboken" i Olavshallen, og han har også medvirket i Korsvikaspillet. Sommeren 2018 spilte han i "Mio min Mio", med teaterlaget i BUL.

Første gang som Pär Åke

– Han kan neppe kalles en nykommer, men denne rollen har han ikke spilt før. Jo Bjørner Haugom har vært med på alle Eldens oppsetninger, men aldri spilt Pär Åke. Regissøren syntes at det var på tide å gi denne utfordringa til mannen som i mange år blant annet har spilt general Armfeldt, skriver Elden i en pressemelding.

Mads Tamnes er også helt ny i Elden-familien. Fotballtreneren fra Brekken i Røros har spilt i ulike teateroppsetninger med Bergstaden Teaterlag og overtar stafettpinnen fra Haugom. Nå må Mads la skjegget gro for Armfeldt-rollen.

Per Ivar Lundli spilte Håkan Modig i 2018, men i jubileumsåret er han utfordret til å ta Mentzonius-rollen. Den karakteren har han også spilt før, men neppe slik du får se han i 2019-utgaven, lover regissøren.

Sterke stemmer fortsetter

Silje Lundblad fra Trøndelag teater fortsetter i rollen som Maren. Det samme vil Snorre Ryen Tøndel som den svenske soldaten Niklas, mens Erik Wenberg Jacobsen fortsetter som general de la Barre. Jon Bleiklie Devik vil også i 2019 fortsette i rollen som bergverksdirektør Bergman. Det samme vil Oda Isabella Smit Ødegård og Tiril Sophie Randen Ramberg som henholdsvis Ellen og Kristine.

– Elden er overbevist om at dette ensemblet under Telles regihånd vil utgjøre en fantastisk jubileumsforestilling. Det skal feires at det er 25 år siden musikkteatret ble satt opp for første gang, og at det er 20. gang stykket settes opp utendørs - midt i verdensarven, skriver de pressemeldingen.

Elden vil invitere til audition for andre sang- og taleroller i starten av mars i Storstuggu på Røros.

Hør daglig leder i Elden, Siri Gellein, fortelle mer om rollelista og jubileumsåret her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Ingen ulovlig kjøring verken lørdag eller søndag.

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

En person ble fraktet til legevakta etter å ha fått kraftig juling.

- Smak på ordet

- Smak på ordet "verdensarv"

- Røros Bergstad er et verdensarvkulturminne. UNESCO ser på det unike trehusmiljøet og arven etter gruvedriften som så viktig at det bør bevares og tas vare på i all overskuelig framtid. Da kaster man ikke gamle historiske vinduer, skriver Bjørn Salvesen (Røros SV) i dette leserinnlegget.

Fiskeeventyret på Haugatjønna

Fiskeeventyret på Haugatjønna

Rundt 560 fiskere deltok på den første dagen av Brekken ILs isfiskefestival på Haugatjønna lørdag.

Klare for årets tulipanaksjon

Klare for årets tulipanaksjon

Torsdag 25. april kommer ungdommer fra lokale lag på døra til folk i Røros for å selge tulipanbuketter.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Siste nytt med #EldenVis flere

Elden og Håkon Gullvåg feirer sammen

Elden og Håkon Gullvåg feirer sammen

Elden feirer 25 år og billedkunstner Håkon Gullvåg fyller 60 år i 2019. Det skal markeres på Røros.

Elden får nytt styre

Elden får nytt styre

Det nye styret vil bestå av Terje Svendsen, Morten Tøndel, Anniken Huitfeldt, Jon Lockert Rohde, Christian Thørn Bakken og Ellen Kristine Klemmetvold.

Premiere på Elden onsdag kveld

Se bilder:

Premiere på Elden onsdag kveld

Nea Radio var tilstede under førpremieren tirsdag kveld.

Siste nytt med #KulturVis flere

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Ker ska vi rese hen no?

Ker ska vi rese hen no?

Ålen Musikkorps klar med vårkonsert i Påskelabyrintens ånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...