Nea Radio

Reidun fikk frivillighetsprisen i Røros

PRISVINNER: Reidun Båtnes Sødal fikk Røros kommunes frivillighetspris for 2019. Foto: Per Magne Moan

Frivillighetens dag på Røros ble markert i Storstuggu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag kveld ble Frivillighetens dag markert på Røros, blant annet med utdeling av den årlige frivillighetsprisen.

Prisen gikk til Reidun Båtnes Sødal fra Aursunden for sitt mangeårige arbeid i ulike lag og organisasjoner.

I statuttene for frivillighetsprisen står det at «Prisen skal deles ut til enkeltpersoner eller lag/organisasjoner som har utført en særlig frivillig innsats og engasjement til beste for medmennesker i Røros kommune».

Engasjert prisvinner

Reidun har vært leder i Aursunden sanitetsforening siden 2005, men lenge før det har hun i ulike perioder hatt andre verv i den samme organisasjonen.

Hennes engasjement i sanitetsforeningen er viktig for å fremme trivsel og folkehelse, og da spesielt kvinnehelse. I Aursund ungdomslag og på lokalet Aftenrøden på Kokkvollen gjør hun også en viktig jobb. Her er hun med på å arrangere bingo, og tar også i et tak både med kjøkkentjeneste og bakst.

Hun er også ofte speaker på bingoarrangementet. I dugnadsarbeid på Aftenrøden er hun en trofast arbeider, der hun gjerne bidrar med vasking og annet arbeid.

Reidun er også mangeårig medlem i Brekken menighetsråd. Her har hun bidratt på mange ulike måter, hun arrangerer kirkekaffe, baker og ordner på forhånd, samt en aktiv rolle under gjennomføring av gudstjenester.

Det er ingen tvil om at vi her har med en ekte og trofast organisasjonsarbeider å gjøre. Et viktig arbeid i et lokalsamfunn. I tillegg til dette er hun også aktiv i frivillig arbeid mot enkeltmennesker i sitt nærmiljø.

Hun bruker sin utdannelse som sykepleier til å hjelpe syke og eldre som trenger bistand. Hun er også leverandør av gevinster når lag og foreninger har utlodning.

Da produserer hun gjerne både lappetepper og gyngestolfeller. Reidun Båtnes Sødal er et ja-menneske, og et menneske som betyr mye for både enkeltmennesker og lag/organisasjoner.

Røros kommunes frivillighetspris består av et diplom utarbeidet av Røroskunstneren Eli Wintervold, samt 15 000,-.

Flere på talerlisten

I tillegg til prisoverrekkelsen var det flere innslag på scenen i Storstuggu. Kveldens konferansier, Torfinn Rohde, hadde like godt tatt med seg hele Bergstaden Sangforening, der han selv er medlem.

I tillegg var sang både Peder Angell og Jo Bjørner Haugum fra Elden - akkompagnert av Erik Roll.

Karen Espelund i Storstuggu Foto: Per Magne Moan

Karen Espelund som er fylkesdirektør for kultur og kommunikasjon i Trøndelag Fylkeskommune holdt inspirasjonsforedrag om nettopp frivillighetens viktighet, og kommuneoverlegen i Røros og Holtålen, Anne Lajla Westerfjell Kalstad holdt innlegg om frivillighet og folkehelse.

Hør intervju med Reidun Båtnes Sødal her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...