Nea Radio

Populært med lemsebaking

LEMSEBAKEKURS: Bjørg Hage og Gunn Heidi Kvernrød lærte seg hemmeligheten med å steke lemse. Foto: Berit Kleven

Angerd og Anders lærte bort familiehemmeligheter på kjøkkenet ved Hov Skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2018 kl 23:54

Torsdag kveld arrangerte Ålendåggån lemsebakekurs på kjøkkenet ved Hov Skole. Kursholdere var Angerd Gildseth fra Hessdalen, sammen med barnebarnet, Anders Grøtådal.

I likhet med forrige gang de holdt kurs, så var det også denne gangen fulltegnet omtrent samtidig som det ble gjort kjent. Og det er ikke bare damer som ønsker å lære seg å lage tradisjonsbaksten.

Tradisjonsmat

Tidligere på dagen hadde Ålen Sanitetsforening dratt i gang Ålendåggån på tradisjonelt vis med salg av gammelmat. Det passet derfor ekstra godt å toppe dagen med lemsebaking - eller steking, som mange sier.

Saken fortsetter under bildet

LOV Å SMAKE: Elling Nyrønning og Aud Andersen Foto: Berit Kleven

Ikke bare damer

To karer hadde fått plass på kurset og den ene av dem, Elling Nyrønning, røper at han er veldig glad i lemse og har spist mye av dette opp gjennom årene. Nå ser han for seg store innsparinger da han endelig har lært seg hemmeligheten bak leivene.

Nea Radios utsendte fikk smake skre-er - altså avskjær av lemseleivene. Mange mener at dette er den beste delen av lemsene.

Saken fortsetter under bildet

Mange liker skre-er best. Foto: Berit Kleven

Hør intervju med Angerd Gildseth, Anders Grøtådal, Elling Nyrønning og Jorunn Morken her: Se flere bilder lenger ned på siden/i]

Jorunn Morken fra Ålendåggåkomiteen ønsket velkommen til lemsebakekurs. Foto: Berit Kleven

LEMSEBAKEKURS: Bjørg Hage og Gunn Heidi Kvernrød lærte seg hemmeligheten med å steke lemse. Foto: Berit Kleven

Raghild Folde og Angerd Gildseh Foto: Berit Kleven

Det ser kanskje enkelt ut, men.. Foto: Berit Kleven

SMØR OG SUKKER: Berit Bårdstu smører lemse Foto: Berit Kleven

Vigdis Folde kjevler og Bente Botnan steker. Foto: Berit Kleven

NOEN FRA KURSET: Fra venstre: Anders Grøtådal, Angerd Gildseth, Jorunn Morken, Bente Botnan, Aud Andersen, Berit Bårdstu, Elling Nyrønning og Tonje Berg. Foto: Berit Kleven

Gunn Heidi Kvernrød og Ragnhild Folde ruller sammen lemsene. Foto: Berit Kleven

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...