Annonse
Nea Radio

Over 20 personer bidro til «Fugler»

Utstillingen har både skulpturer, tekstiler, malerier og trykk, og står i Gropa i Storstuggu frem til den 26. mars. Foto: Marit Langseth

Storstuggu åpnet dørene for kunstuttrykk fra alle og enhver. De fikk inn 40 verk fra over 20 kunstnere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Utstillingen er blitt veldig spennende. Vi har fått en enorm respons fra publikum, eller fra kunstnerne da, i dette tilfellet, forteller kulturhusleder ved Storstuggu, Atle Auran.

Tidligere denne måneden inviterte Storstuggu alle og enhver til å bidra med kunstuttrykk til utstillingen «Fugler». Søndag åpnet utstillingen i Gropa i kulturhuset på Røros.

– Vi har fått inn 40 forskjellige verk fra over 20 ulike kunstnere, og det er malerier, trykk, skulpturer og tekstiler. Det er stor variasjon i uttrykkene og det er veldig spennende.

Det er også variasjon i kunstnerne, forteller Auran.

– Det er mange som ikke visste holdt på med kunstuttrykk, en del kjenner vi som kunstnere og så er det en del kunst fra «mannen i gata», sier Auran og fortsetter:

– Jeg har hørt at noen ting er blitt produsert etter at de hørte om utstillingen. Så temaet har vært med på å få i gang en kreativ prosess, sier Auran.

Utstillingen vil bli stående frem til den 26. mars. Da kommer Riksteatret på besøk med forestillingen «Fuglane» av Tarjei Vesaas.

– Så det er en kobling mellom «Fuglane» til Tarjei og Rikstearet, og Storstuggu og utstillingen.

Hør kulturhusleder Atle Auran fortelle mer om utstillingen her:

Nøkkelord

Annonse