Oskar tar over taktstokken

Ålen Musikkorps Foto: Berit Kleven

Ålen Musikkorps har funnet dirigenten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2018 kl 11:25

I forrige uke var leder i Ålen Musikkorps, Marte Stenmo, i Nea Radio og fortalte at korpset hadde startet jakten på ny dirigent, etter at Knut Hage ga seg tidligere i sommer.

Den jakten skulle vise seg å bli langt lettere enn hva Marte og resten av korpset hadde sett for seg. Kun dager etter at nyheten om ledig jobb på podiet foran korpset og med ryggen til publikum, var ledig, så var ny dirigent på plass.

Valget falt på Oskar Tørres Lindstad. 18-åringen fra Røros liker utfordringer og veldig gjerne av det musikalske slaget. Han dirigerer fra før Seniorkoret på Røros og har lang erfaring som korpsmusiker.

Korpsmusiker halve livet

– Jeg startet opp i Klæbu Skolemusikkorps for ni år siden, så korpsbevegelsen har vært en del av livet mitt lenge, sier den ferske dirigenten som gleder seg til å ta fatt på nyjobben.

– Jeg skal gjøre mitt aller beste, sier har og takker mer enn gjerne ja til tilbudet fra korpset om skolering og kursing i direksjon.

Han er selv ivrig AUF-medlem og gleder seg kanskje litt ekstra til å fortsette tradisjonen med å spille i demonstrasjonstoget i Ålen på 1. mai.

19. september er det klart for første øving med nydirigenten. Fram til da er det Morten Tømmermo fra Røros Janitsjar som dirigerer korpset.

Oskar innrømmer at han er glad for at "gammeldirigenten" gjennom 47 år, Knut Hage, har sagt seg villig til å bistå og være et referansepunkt en periode framover.

Godt mottatt i korpset

Leder i Ålen Musikkorps Marte Stenmo sier nyheten om at dirigent nå er på plass, ble godt mottatt på øvinga onsdag kveld.

– Oskar hadde en god søknad med gode referanser og virker ivrig etter å starte opp. Nå skal vi først treffes og bli bedre kjent, så får vi sammen legge litt planer ut over høsten sier hun.

Hør intervju med den nye dirigenten her:

Leder i korpset, Marte Stenmo er både glad og lettet over at ny dirigent nå er på plass

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

På søndag knuste hun sin egen verdensrekord - torsdag var hun på Selbu Ungdomsskole

På søndag knuste hun sin egen verdensrekord - torsdag var hun på Selbu Ungdomsskole

Nybakt verdensmester Birgit Skarstein besøkte torsdag Selbu Ungdomsskole i regi av MOT.

Siste frist for å få med noe på Artut-programmet

Siste frist for å få med noe på Artut-programmet

Det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan melde seg på med under Artut kulturfest, forteller kulturkonsulent Ane Linn Haagaas.

”I wish” er elevenes egen høstkonsert

”I wish” er elevenes egen høstkonsert

3. og 4. Oktober er det duket for en heidundranes høstkonsert i Kimen Kulturhus, arrangert av elevene på musikklinja ved Ole Viig videregående skole i Stjørdal. Konserten skal hete ”I wish” og vil inneholde kjente og ukjente låter fra artister som Stevie Wonder, Pink Floyd og Sia, framført av eleven...

– Isbjørnene bestemmer

– Isbjørnene bestemmer

De siste tre årene har Martin Herrmann jobbet med bygningsvern på Svalbard. Nå er han klar for fastlandet og Røros.

Siri Wahl-Olsen i Nea Radio

Siri Wahl-Olsen i Nea Radio

Tidligere journalist, redaktør og kommentator i Adresseavisen, Siri Wahl-Olsen, er Nea Radios gjest i Bokhjørnet onsdag. Hun er aktuell med boka "Overleverne", der hun forteller historiene til åtte kreftoverlevere.

Fullpakket uke på Storstuggu

Fullpakket uke på Storstuggu:

- «Tung tids tale» er et stykke som treffer i magen

To konserter, ett show og en teaterforestilling står på plakaten denne uka.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...