ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Feiret Jostein og de andre:

Frivillighetens dag

Kultursjef Morten Tøndel var konferansier under tilstelningen. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Røros kommune feiret Frivillighetens dag i kveld på Storstuggu med kulturelle innslag, utdeling av frivillighetsprisen og inspirasjonsforedrag av Terje Svendsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2022 kl 21:38

ANNONSE
Annonse

Før selve prisutdelingen gjorde Røros kommune stas på de frivillige som har stilt opp under pandemien. Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås i Røros kommune sier at de frivillige har betydd spesielt mye gjennom de to siste årene.

– Uten innsatsen fra de frivillige så er det ikke sikkert at vi kunne gjennomført alle tjenestene til innbyggerne på samme måte. Så det har betydd enormt mye, sier Jensås.

På tilstelningen ble det servert tapas og takksigelser fra ordfører Isak V. Busch og kommunedirektør Jensås.

– Det var en trivelig stund sammen med alle som har bidratt med sin tid og kapasitet til at vi har kommet oss gjennom pandemien, sier Jensås videre.

Kommunedirektør i Røros kommune Kjersti Forbord Jensås setter stor pris på de frivillige sin innsats under pandemien. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Frivilligheten selv

Frivillighetsprisen for 2021 ble delt ut til Jostein Økdal. Ordfører Isak Busch sa i sin tale under prisoverrekkelsen at det er det brede engasjementet til Jostein gjør ham til en meget verdig mottaker av denne prisen.

– Økdal har engasjert seg i kulturlivet, i organisasjonslivet, i menighetsarbeid, i politikken og i enkeltsaker, sa ordføreren om prisvinneren.

Økdal var i mange år medlem i Røros menighetsråd. Han var også en av ildsjelene rundt oppbygginga og driften ved Fjellkjerka. Han sitter fremdeles i styret for denne. Av enkeltsaker nevnes særlig hans innsats i Orgelkomiteen på Røros. Her var han en del av komiteen som gjorde en formidabel innsats med innsamling til nytt orgel.

– Det er veldig hyggelig å bli satt pris på på denne måten, sa en tydelig glad prisvinner.

En glad prisvinner Jostein Økdal. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Jostein Økdal var også med i planleggingen av Røros frivilligsentral. Den første tiden satt han som styreleder av denne.

– Det er nesten ikke mulig å nevne alt av frivillig arbeid som Jostein Økdal har deltatt i. Hans brede engasjement, hans entusiasme og positivitet utgjør hovedbegrunnelsen for at han svært fortjent mottar prisen, sa Busch videre.

Kommunens frivillighetspris består av et diplom utarbeidet av Røroskunstneren Eli Wintervold, samt 15 000,- kroner.

Frivilligheten – bærebjelken i kultur og idrett

Terje Svendsen er tidligere president i Norges Fotballforbund. Han har også hatt en rekke styreverv, og var blant annet styreleder i Rosenborg mellom 2006 og 2012. Han holdt et inspirasjonsforedrag om frivlilligheten som bærebjelken i kultur og idrett.

I dag er han styreleder i Elden. Både innenfor idrett og kulturliv har han hatt et stort hjerte for for vilkårene til frivillige og hvordan man bør jobbe på best måte for en aktiv og engasjert frivillighet.

Mye folk tilstede i Falkberget-salen hørte blant annet Bergstadkoret. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Bergstadkoret bidro underveis med vakker korsang, og det var også utdrag fra skoleoppsetningen av Elden, av og med 10. trinn ved Røros skole.

Nøkkelord

ANNONSE