Annonse
Nea Radio

Ålen:

Oda slipper ny låt

SJELDNE PIKER: Oda Trøen med ny låt. Foto: Per Magne Moan

Sonja Henie er forbildet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse
Annonse

– Jeg liker å skrive sanger om det som opptar meg i hverdagen, både det jeg irriterer meg over og de små gledene.

Sangeren og låtskriveren Oda Trøen fra Ålen har drevet med musikk fra hun gikk i andreklasse. Da begynte hun på kulturskolen og instrumentet var fele.

Fra fele til sang

Etter hvert gikk hun over på sang og gitar og begynte tidlig å skrive musikk - både alene og sammen med gruppa "Lunderengsførkjan". Det ble også mange opptredener, ikke minst flere deltagelser på UKM.

"Sjeldne Piker", er spilt inn på kav ålbyggdialekt og når det kommer til sjanger, så har Oda sin egen definisjon.

– Jeg liker å definere meg selv som Americana eller mer Nordicana, sier hun, og innrømmer at selv om "Sjeldne Piker" er på dialekt, så utelukker hun ikke at det kommer tekster på engelsk også etter hvert.

– Jeg føler at å synge på dialekt får frem identiteten min. Det blir på mange måter nært, sier hun og sier at utgangspunktet for låten var å røske opp litt i ordtaket, "Det ordner seg alltid for snille piker"

– Da tok jeg utgangspunkt i Sonja Henie på 30-40-tallet. Hun var jo et råskinn, både best betalte hollywoodskuespiller og OL-vinner, så jeg tenkte at hennes situasjon best kan illustrere dette og røske opp i de normene samfunnet setter, sier hun.

Dakota og Larsville

Produsent på nylåten er Lars Lien - kjent fra Larsville Studio på Stugudal. Denne gangen tok han med seg opptaksutstyret og inntok musikkrommet på Hov Skole i Ålen, der innspillingen foregikk.

Lars Lien bak spakene og Arve Hitterdal med bassen i musikkrommet på Hov Skole i Ålen. Foto: Privat

Med seg som musikere, har hun gruppa Dakota som også kommer fra Ålen, En gjeng hun har samarbeidet med flere ganger tidligere, både på scene og i studio.

Det betyr at ordføreren i Holtålen, Arve Hitterdal, trakterer bassen på innspillingen.

Jo Inge Engesvold på trommer og Oda på Face eller Snap. Foto: Privat

Koronaåret

Oda innrømmer at når det kommer til å lage musikk, så er hun mest kreativ når hun er helt alene.

– Jeg bor i ei leilighet like ved Dragvoll der jeg studerer og i koronapandemien har det blitt mange langsomme kvelder, og da har jeg brukt tida på å skrive musikk.

Hør intervju med Oda Trøen her. Sjeldne Piker hører du lenger ned på siden.

Nøkkelord