Annonse
Nea Radio

Holtålen:

Nybiblioteket åpnet

NYBIBLIOTEKET: Tirsdag ble de nye lokalene åpnet. Foto: Per Magne Moan

Folk er begeistret for de nye lokalene i Ålentorget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2021 kl 22:22

Annonse

Tirsdag var det åpning av det nye biblioteket i Holtålen. Men på grunn av koronasituasjonen så var det en forholdsvis rolig affære uten de helt store folkeansamlingene.

LYSFENOMENET: De mystiske lysene i Hessdalen blir viet stor oppmerksomhet og har fått en egen avdeling i det nye biblioteket. Foto: Per Magne Moan

Målinger viser at biblioteket er den kommunale etaten folk i Holtålen er aller mest fornøyd med og med de nye lokalene i Ålentorget, kan det hende at folk blir enda mer glad i dette.

ORIGINAL TAPET: Tapeten på veggene i amfiet er spesiallaget etter bilder av Maja Nygjelten. Foto: Per Magne Moan

Millionprosjekt

Fornøyd er i alle fall bibliotekar Mari Aas, som gleder seg over å endelig kunne ta de nye lokalene i bruk. Hun stilte med både kanapeer og champagne på åpningsdagen.

Hun sier det har vært en langvarig prosess.

– Vi begynte vel i 2018 og det har kostet over 3 millioner kroner, sier hun og innrømmer at hun er spesielt glad for at de nye lokalene ser ut til å kunne bli en samlingsplass der folk rett og slett kan føle seg som hjemme.

Siri Hegseth og Grethe Fætten slapper av i trivelige omgivelser. Foto: Per Magne Moan

– Jeg ville at det nye biblioteket skulle ha en varm og lun atmosfære og være hjemmekoselig og det føler jeg vi har greid, sier hun.

Biblioteket har ubetjent åpent alle dager mellom 8 og 22. Det betyr at alle som har medlemskort og er over 15 år, kan bruke biblioteket selv om det er ubetjent.

Ut over dette vil betjent åpningstid i sommer være

Mandag 10 - 17
Onsdag 12 - 19
Fredag 10 - 15
Lørdag 10 - 15

Hør intervju med bibliotekaren her:

Tusenvis av bøker

Det har vært mye arbeid, både med byggingen av det nye biblioteket, men også selve flyttingen. I alt 23.000 bøker har det siste månedene blitt flyttet fra Hovsletta til de nye lokalene i Ålentorget.

Faktisk var dette arbeidet overraskende tidkrevende, noe som gjorde at den berammede åpningen i mai, måtte utsettes en måned.

Sommerles

Samme dag som åpningen, ble også årets Sommerles satt i gang. Dette er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av norske folkebibliotek, og er for alle barn i grunnskolen.

Kampanjens mål er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie og prosjektet bruker elementer fra spill for å gjøre lesing til en spennende aktivitet.

Dette har tidligere vært en svært så populær aktivitet i Holtålen, og i både 2017 og 2020 ble biblioteket nummer to i landet i Sommerles, med 74 prosent oppslutning.

Ikke annonsert åpning

På grunn av koronasituasjonen så var det ingen storstilt offisiell åpning tirsdag. Men likevel dukket det opp en del folk, og alle virket godt fornøyd med de nye lokalene.

Per Olav Almås og Else Uthus var to av dem som stakk innom på åpningen:

AMFIET: Innerst i lokalet finner du amfiet. Her kan det være filmvisning, undervisning og andre arrangementer uten at dette forstyrrer resten av de besøkende i biblioteket. Foto: Per Magne Moan