ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny norsk storfilm spilles inn ved Storwartz

Storwartz Foto: Per Magne Moan

Det foregår filminnspilling på Røros for tiden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2022 kl 18:27

ANNONSE
Annonse

Storyline NOR har startet produksjonen av en ny stor norsk film med budsjett på over 50 millioner kroner.

Sulis, handler om gruvearbeideres opprør mot grådige gruveeiere i Sulitjelma i 1907.

Opprøret, eller Sulitjelma-affæren som det også blir kalt, er ettertidens betegnelse på en konflikt mellom arbeidere og politi i gruvesamfunnet Sulitjelma i 1918.

Lensmannen ble forhindret da han skulle pågripe en av Sulis-arbeiderne, og det hele utviklet seg over tid til aksjoner med væpnet politi, politisk strid - og fengselsstraffer for flere.

Hendelsen regnes av mange som en viktig del av fremveksten av fagbevegelsen i begynnelsen av forrige århundre.

Flere storfilmer fra Nord-Norge

Dette blir den andre historiske storfilmen på kort tid som lages i Nord-Norge. Storyline NOR er også på produksjonssiden i «Kampen om Narvik», som egentlig skulle ha kommet ut i mars, men som har fått utsatt premieren på grunn av konflikten i Ukraina.

Mye av filmingen av "Sulis" foregår ved Storwartz og i Olavsgruva på Røros. Det filmes både ved bygningene på Storwartz og nede i Olavsgruva.

– En perfekt lokasjon. Det er den eneste trygge gruven vi har i Norge til en slik filmproduksjon sier regissør Nils Gaup, som liker at vinteren har kommet tilbake på rørosvidda:

FOTO: Per Magnet Moan

Stig Henrik Hoff spiller i både "Kampen om Narvik" og i "Sulis". I sistnevnte har han rollen som "Kniv-Aksel" og trives godt med å være tilbake på Røros. Her filmet han også scener til TV-serien "Utmark" som går på HBO.

Foto: Per Magne Moan

Rune Temte er en annen av skuespillerne i filmen om gruveopprøret i Sulitjelma for 115 år siden. Også han liker seg godt på Røros, både som skuespiller og på privaten.

Temte, som er kjent fra mange store internasjonale produksjoner, spiller sprengningsbasen "Stor-Rasmus".

– En rolle som passer meg perfekt. Bestefaren min var skytebas, sier han:

FOTO: Per Magne Moan

Nøkkelord

ANNONSE