Nea Radio

Ny bok om Hessdalen

Ivar Kvaal har laget bildebok om Hessdalen

Første gang forfatteren hadde sjansen til å besøke UFO-bygda, blånektet han. – Jeg var livredd, sier Ivar Kvaal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 12:27

Sist fredag var det premiere på teaterstykket UFO-Bygda på Thorshovteateret i Oslo. Men dette var ikke det eneste, relatert til Hessdalen, som skjedde.

25. januar slapp fotograf Ivar Kvaal ei bildebok med motiver hentet fra Hessdalen. Boka er på 120 sider og gis ut på forlaget Journal.

Utgangspunktet for bokprosjektet er ei kald desembernatt i 1981. Da kom forandringen i bygda Kvaal har fotografert. Lysene på himmelen var så sterke at det vakte oppmerksomhet utenfor Hessdalen, og da pressen dukket opp, startet et nytt kapittel for stedet og menneskene der.

– Fra å være en bygd som ikke hadde noe særlig å by på, en kirke, en forsamlingshus og en butikk, ble Hessdalen raskt et samlingssted og et referansepunkt for en mangfoldig gruppe mennesker med det eneste til felles at de lette etter noe de ikke kunne forstå, heter det i omtalen til boka.

Kvaal husker at første gang han hørte om de mystiske lysene var da familien kjørte opp Gauldalen på 80-tallet. Hans far ville kjøre innom Hessdalen, men forfatteren som var forholdsvis ung på det tidspunktet, var livredd og blånektet. Derfor fortsatte ferden sørover fylkesvei 30, uten avstikker til UFO-bygda.

Senere i livet fikk Kvaal igjen sjansen til å besøke Hessdalen, og denne gangen kjørte han ikke forbi.

Hør intervju med Ivar Kvaal her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...