Nea Radio

Mener 99 prosent av oss kun eksisterer

Britiske Steve Burgess har drevet med hypnoterapi i 26 år. Denne lørdagen har han kurs på Fjøsakademiet på Røros. Foto: Marit Langseth

I helga skal hypnoterapeut Steve Burgess lære folk å leve, ikke bare eksistere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– I min ydmyke mening vil jeg si at omtrent 99 prosent av folk kun eksisterer. Det sier jeg ikke for å være arrogant, jeg sier det etter 26 års erfaring som hypnoterapeut.

Britiske Steve Burgess skal denne helga holde workshopen «Stop Existing and Start Living» på Fjøsakademiet på Røros. Han er hypnoterapeut og skal gjennom hypnoterapi hjelpe folk med problemer de måtte ha, og lære dem å leve et mer positivt liv, forteller han.

– Hypnoterapi er måten vi kan bruke sinnet til å hjelpe mennesker med å overkomme problemer. Vi snakker mye om å bruke underbevisstheten, og at man kan gjøre store forandringer ganske raskt ved å bruke den, sier Burgess.

– En hypnoterapeut jobber med klienter som har problemer, som fobier, angst, depresjon eller mangel på selvtillit, eller folk som vil slutte å røyke eller gå ned i vekt. Vi kan gjøre mange ting med hypnose.

– Lever som roboter

På workshopen på Fjøsakademiet vil det bli benyttet hypnose.

– Mange tenker kanskje at det er noe overnaturlig, men det er det ikke. Alle går inn i hypnose hver dag, uten å være klar over det. For eksempel når du går inn i autopilot når du kjører bil og plutselig tenker «hvordan kom jeg meg hit?» - det er hypnose. Alle går inn i en transe hver dag, minst 24 ganger om dagen, når vi dagdrømmer. Det er helt naturlig, sier Burgess.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.


Hypnoterapeuter bruker hypnose på å gjøre folk bedre, forteller han.

– Den store majoriteten lever sine liv ved kun å være drevet av det som er i underbevisstheten. De vet ikke hva som er der, de bare responderer hele dagen, hver dag, til det som allerede er i underbevisstheten. Og hvis noe negativt er der, vil de ofte respondere negativt gjennom livet, sier Burgess og fortsetter:

– Istedet for å ta kontroll over livet sitt og forandre livet sitt, fortsetter de bare å leve som roboter. Gjør de samme tingene, tenker de samme tingene, har de samme problemene, og er ofte ulykkelig dag etter dag, med noen glimt av lykke iblant. I hypnoterapi og i denne workshopen ser vi på måter for å bryte ut av det og ta kontroll over vår tankeprosess.

– Kurs for alle som vil utvikle seg

I tillegg vil det bli brukt en teknikk som kalles EFT, Emotional Freedom Techniques, under workshopen.

– Det er ikke hypnose, men en teknikk som er enda rarere. Med denne teknikken tapper vi på punkter på kroppen for å løse opp og frigjøre negativitet, og slippe inn positivitet. Det er en veldig effektiv terapiteknikk, sier Burgess.

– Hvem anbefaler du denne workshopen for?

– Jeg anbefaler det til alle som vil utvikle seg, og som vil leve et mer positivt liv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...