Nea Radio

Kulturstipend til fotballspiller Ina Lundereng Vårhus og kulturpris til redaktør Einar Gjærevold i Holtålen

Kulturstipendet gikk til jenta som satser høyt på fotball. Da ordføreren skulle formidle hvem som var vinneren startet han med så at det er en verdig kandidat.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Stipendet går til en ung og lovende utøver som har hatt flott framgang innen sin sjanger. Utøveren har stått på og jobbet målrettet. Lagt ned utrolig mange egentreningstimer. Stipendvinneren har nådd langt, og driver på toppnivå i Norge og har fortsatt ambisjoner. Vedkommende kom til verden september 1996, vært medlem av Ålen IL og spilte fotball der fram til 2015. Vedkommende begynte med seniorfotball allerede i 15-årsalderen. Så flyttet hun til Trondheim for å studere og meldte overgang til KIL Hemne. Nå spillere hun i toppserien for damer, og er Trondheims-Ørn sin faste midtstopper. Hun sier hun drømmer om landslaget, og slik skal det være. Hun har klare mål og ambisjoner! Stipendet går til Ina Lundereng Vårhus, sa ordføreren.

Lundereng Vårhus kvitterte med å takke for utnevnelsen, og takket familie og sponsorer som gjør det mulig å satse på fotballen.

Deretter var turen kommet til utdeling av kommunens kulturpris.

- Prisvinneren er bosatt utenfor kommunen, men har på ingen måte glemt hjembygda og kommunen. Han er født i -61, og har vært et skrivende menneske hele sitt liv. Han har vært ansatt i NRK og vært frilansjournalist, videre har han blant annet vært prosjektredaktør i Gyldendal forlag. Hans kulturelle innsats har betydd mye for Holtålen. Han formidler mye historisk stoff, og også medvirket til flere bøker, blant annet boka «Den store leken». Dere kjenner ham også som redaktør for «Oppunder Fjellbandet», sa ordføreren og ropte fram Einar Gjærevold.

Prisvinneren kvitterte med å takke for prisen.

- Tusen takk for prisen. Til de som har foreslått meg, takk til formannskapet og ordføreren. Jeg må også takke alle som bidrar til «Oppunder Fjellbandet». Dette er artig for meg som har vært utflytta i snart 40 år. Dette betyr mye. Det er så trivelig her. Jeg synes det er fint å fortelle historier fra Ålen. For meg begynner jobben med julenummeret av "Oppunder Fjellbandet" i begynnelse av januar. Da drar jeg til Nasjonalbiblioteket og graver i gamle nyheter, sammen med andre som er der i samme ærend, sa Einar Gjærevold.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...