Nea Radio

Kulturminnefondet flyttet inn i låven

Foto: Line Lyngstad

Voksende stab krever større lokaler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kulturminnefondet har adresse i Røros sentrum, men med stadig flere ansatte, har lokalene i andre etasje i Bergmannsgata 17, rett og slett blitt i trangeste laget.

– Dette er en utvidelse av de lokalene Kulturminnefondet allerede har, sier direktør i fondet, Simen Bjørgen og sikter til den gamle låven i bakgården som nå er satt i stand og tatt i bruk.

Økning i de økonomiske overføringene og i saksmengde har gjort at fondet i gjennomsnitt har utvidet bemanningen med en person i året.

– Det er stor interesse for å søke støtte og vi har vært heldige som har fått økte rammer, sier Bjørgen og innrømmer at det er en gledens dag å få flytte inn i låven.

Det var ordfører i Røros, Isak Veierud Busch,som fredag kunne klippe snora og erklære de nye lokalene offisielt åpnet.

Hvem kan søke?

På spørsmål om hva et kulturminne er og hvilke prosjekter som kan søke støtte, så svarer kommunikasjonsrådgiver i Kulturminnefondet, Monica Hägglund Langen at det er så stor variasjon at det er vanskelig å trekke fram en enkelt type kulturminne.

– Et kulturminne er spor etter all menneskelig aktivitet, så det trenger ikke være fra så langt tilbake i tid, sier hun og trekker fram at det kan gis støtte til det som er verneverdig.

– Vi får så mange søknader og det er begrensede midler vi har å dele ut, så det er ei knallhard prioritering, sier Børgen og utdyper at det ikke bare er gamle bygninger som kan få støtte til restaurering og bevaring.

Gamle biler

– Det er og historiske hageanlegg som skal settes i stand. Det er mange kulturminner knyttet til samferdsel og nå lanserer vi et prøveprosjekt med oppstart 1. januar, der vi skal prøve oss med støtte til rullende kulturminner - altså veteranbiler og andre rullende kulturminner, sier han.

Hør intervju med Simen Bjørgen og Monica Hägglund Langen, her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...