Nea Radio

Nea Radio

Kulturministeren åpner Elden

ELDEN: Regissør Catrine Telle hadde stort fokus på det mellommenneskelige i fjorårets oppsetning av Elden. Foto: Marit Langseth

Kulturministeren åpner Elden på Røros 24. juli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande vil stå for åpningstalen under Elden 24.juli 2019. Elden på Røros er Norges nest største friluftsteater og Trøndelags største med over 12 000 publikummere i 2018.

- Vi er glad for at statsråden for kultur prioriterer Elden på Røros i sommer. Vi vet at hun har et hektisk program, og det er derfor svært hyggelig at hun har anledning til å holde åpningstalen det året musikkteatret feirer 25 års jubileum, sier daglig leder i Elden, Siri Gellein.

Spektakulær utendørsscene

Musikkteatret Elden spilles på Norges mest spektakulære utendørsscene, Slegghaugan, midt i verdensarven Røros i månedsskiftet juli/august. Det er et stort profesjonelt kunstnerisk team med regissør Catrine Telle, koreograf Arne Fagerholt, musikalsk leder Skjalg M Raen, scenograf Bård Lie Thorbjørnsen og lysdesigner Eivind Myren i spissen samt fem profesjonelle skuespillere og seks profesjonelle musikere. I tillegg medvirker over 100 aktører og seks hester på scenen, mens 200 frivillige er tilknyttet andre oppgaver.

Armfeldt

Stykket er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Bakteppet er den store nordiske krigen i 1718/1719 der general Armfeldt forsøker å erobre Trøndelag. Noen av styrkene under ledelse av general de la Barre ankommer Røros. Den svenske kongen dør og soldatene vender tilbake til Sverige med kobberet de har tatt fra bergstaden. På hjemreisen dør 3000 soldater i en forrykende vinterstorm i fjelltraktene mellom Røros og Sverige. Møtet mellom en sivilbefolkning og en krigsmakt står sentralt i handlingen.

Statsråd Trine Skei Grande åpner Elden på Røros. Foto: Venstre

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Godbitene står i kø

Godbitene står i kø

Det bugner av publikumsopplevelser i kulturhuset Kimen i Stjørdal framover.

Minnes Ronja med konsert

Minnes Ronja med konsert

For to år siden tok Ronja Antonie Silderen fra Selbu sitt eget liv. Nå feires hennes liv med en minnekonsert.

Kaffegjesten: Trond Hoseth

Kaffegjesten: Trond Hoseth

Etter Ingrid Aunes plutselige bortgang, måtte Arbeiderpartiet i Malvik finne en ny ordførerkandidat før valget. Han er kaffegjest i Nea Radio denne uka.

Bjørnis inntar lesekroken

Bjørnis inntar lesekroken

Brannvesenet og Brannvernforeningens maskot Bjørnis er frontfigur i tre nye barnebøker som utgis på Aschehoug Forlag i høst. Bøkene lar barn og foreldre lære mer om brannsikkerhet, brannkonstabelyrket og livet på brannstasjonen.

Barofestival i vekst

Barofestival i vekst

Årets Barofestival fikk flere campere på besøk i år enn de to foregående årene. Hele 52 campingvogner og bobiler var godt innlosjert i Flora, og til sammen var det nesten 500 festivalgjengere på besøk i løpet av helgen.

Duredag i Dantown

Duredag i Dantown

Dan Folde inviterer til i sin egen amerikanskinspirerte landsby på Glåmos.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

– På tide med en kvinne i ordførerstolen

– På tide med en kvinne i ordførerstolen

Ragnar Kokkvoll vil at Guri Heggem skal ta over ordførerklubba.

Siste klippeoppdrag for ordføreren

Siste klippeoppdrag for ordføreren

Jan Håvard åpnet motocrossbanen i Haltdalen.

Frivilligheten er en bærebjelke i Røros-samfunnet!

Frivilligheten er en bærebjelke i Røros-samfunnet!

Noe av det som gjør Røros til Røros er alt det spennende som foregår her på alle tider av året. Det krever frivillig innsats, skriver Røros Arbeiderparti i et debattinnlegg.

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Rød-grønt i Tydal

Rød-grønt i Tydal

Etter kommunevalgdebatten i Tydal kan vi i det minste slå fast at det blir rød-grønt flertall i det nye kommunestyret (!).

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

Siste med #EldenVis flere

Bildegalleri: Se våre bilder fra Elden

Bildegalleri: Se våre bilder fra Elden

Her har vi samlet de beste bildene fra onsdagens premiere av Elden.

Storslått premiere på Elden

Storslått premiere på Elden

Det var sjeldent varmt ved Slegghaugan i hjertet av Bergstaden, da den 25. utgaven av Elden hadde premiere onsdag kveld.

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...