Nea Radio

Ruskåsen

Julegavetreet i Haltdalen

Julestemning i Haltdalen Foto: Berit Kleven

Ta en og heng en annen tilbake.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2019 kl 21:55

Noen hundre meter inn i skogen ovenfor Haltdalen Stasjon, i Ruskåsen, finner du julegavetreet.

Veien er godt merket Foto: Berit Kleven

Dette har de siste dagene vært bygdas mest besøkte turmål, og da veldig gjerne av de yngste turgåerne. Det er noen hundre meter å gå fra nærmeste parkeringsplass, men så snart du kommer deg av bilveien, så viser stemningsfulle lykter hvor du skal gå.

Bålet brenner og kaffeen er på kjelen Foto: Berit Kleven

Etter et lite stykke så kjenner du lukten av bål, du hører kanskje prat og latter og med ett så ser du julegavetreet foran deg, skinnende med praktfulle lys og julegaver hengende fra toppen og ned.

Fjøslykter henger langs veien inn gjennom skogen. Foto: Berit Kleven

Noen meter unna brenner bålet friskt og skulle du fryse på fingre eller tær, så er det bare å ta en tur inn i lavvoen like ved. Der er det fyr på ovnen og godt å sette seg ned litt.

Kjetil Langmo sier han fikk ideén til julegavetreet etter et besøk på Agdenes og de siste tre - fire årene har dette blitt svært så populært i Haltdalen.

Julegavetreet Foto: Berit Kleven

– Enkelte kvelder kan det være opp mot 60 personer her, sier Langmo og røper at det ikke er noen som helst krav til hva gavene skal inneholde eller ha av verdi.

– Det er fint om man skriver på hvem gaven passer for da sier han, og viser fram en pakke merket "Gutt 6 år".

Julegavetreet i Ruskåsen Foto: Berit Kleven

Kjetil Langmo sier det er foreninga "Bygdaliv" som henger opp de første pakkene.

– Det er vel 20 - 25 pakker som henger her nå, sier han og røper at vinneren av en gjettekonkurranse som pågår i Gammelgården, får alle pakkene som blir plukket ned av treet 22. desember.

Hør radiointervjuet med Kjetil her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...