Nea Radio

Jeven Tuschke for en gjeng

Premieren på musikkteateret Jeven Tuschke på Storstuggu fredag kveld var en helstøpt forestilling som overgår det meste.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2017 kl 21:39

Publikum i en fullsatt Falkbergetsal var over seg av begeistring etter premieren, og lattersalvene satt løst, spesielt etter pausen.

Kvalitet

Jeven Tuschke er Bergstaden Teaterlags største satsing noen gang og er oppfølgeren av Tuschke som ble framført for to år siden. Tekstforfatterne Eva Katrine Sandnes og Elisabeth Bekkos Holm har laget et manus som inneholder alt. Regissør Rulle Smit har foredlet galskapen på sin eminente måte, og sammen med fantastiske musikerne under ledelse av Jo Ryen og gode skuespillere blir dette en forestilling som oser av kvalitet.

Glitrende sang

Åpninga med film er genial der vi raskt blir satt inn i historia. Det starter med et bryllup, og slarv og intriger gjennomsyrer forestillinga. Og perlene kommer på rekke og rad. Jeven Tuschke tar også bygdeoriginalene på kornet, og mange vil kjenne seg igjen. Replikkene sitter godt, og mange av sangene er glitrende framført.

Rimsmeden Iver Iversen i prosjektleder Stig-Arvid Leinums skikkelse bidrar til mye latter, og i forestillinga er både koreografien, scenografien rekvisittene og lekre kostymer på plass. I tillegg er lyden god og behagelig.

Sju forestillinger.

Til sammen 21 personer står på scena, og det er satt opp sju forestillinger fram til søndag 24. september. Allerede før premieren var det solgt mer enn 1.500 av de 2.100 billettene. Det er mer enn det som ble solgt totalt for to år siden, og det står det respekt av.

Jeven Tuschke, dette var bra.

Foto: Nils Kåre Nesvold.

Se bildegalleri øverst på siden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...