Nea Radio

Populært tiltak:

Historielaget har funnet en uslåelig kombinasjon

Jorun Volden gikk seg rett på første post. Foto: Per Magne Moan

Jorun Volden fant den første virtuelle kjentmannsposten i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2021 kl 23:49

Ålen historielags nysatsing kombinerer historisk påfyll med å komme seg ut på tur. Deltagerne kan besøke nye steder og lære noe om plassen med det samme.

Historielaget har lagt ut over 70 poster i Hessdalen og Ålen og for å finne disse, må man laste ned Trimpoeng-appen på en smarttelefon.

Noen poster ligger sentrumsnært i bygdene, noen langs seterveiene og andre lenger unna - blant annet på ulike fjelltopper. Poengsum får man etter etter hvor krevende postene er å nå.

TUNGA RETT I MUNNEN: Først måtte appen lastes. Foto: Per Magne Moan

Tirsdag ettermiddag var det oppstart av årets Kjentmannsposter og mange hadde møtt opp på parkeringsplassen ved Ålen kirke for å få mer informasjon om hva dette er for noe.

Den første halvtimen gikk med til nedlasting og installering av appen, som er helt nødvendig for å delta. For i motsetning til tidligere og lignende opplegg, er det ikke satt opp fysiske poster denne gangen.

På appen får man all den informasjonen man trenger og gps-funksjonen på telefonen hjelper deltagerne helt frem til det virtuelle punktet.

Her får man registrert besøket og samtidig mottar man poeng for turen.

STRAKS KLARE: Da er nedlastingen unnagjort. Foto: Per Magne Moan

Det er tidligere kulturskolerektor Knut Hage som har skrevet mye av informasjonen på postene. Han håper bruk av ny teknologi til slike ting blir godt mottatt.

– De fleste begynner å ha smarttelefon så det ser ut som det går bra. Vi hjelper hverandre, sier han og legger til at dette ikke på noen som helst måte er i konkurranse med lignende arrangement i idrettslagets regi.

I GANG: Så er alle apper på plass og jakten på postene kan begynne. Foto: Per Magne Moan

– Nå er det ikke slik at historielaget ønsker å gå i konkurranse med idrettslaget i å få folk spreke. Vi har en baktanke med dette at vi skal få spredt litt kunnskap om historia til kommunen, så på de fleste postene er det litt tekst om stedet posten er på, sier han.

IKKE ENKELT: Hvor er posten? Foto: Per Magne Moan

Kristmar Grønås er en av de som møtte opp på lanseringen og fikk installert appen på telefonen sin. Hun sier dette er en fin motivasjon til å komme seg ut på.

Til å hjelpe seg med det tekniske, fikk hun Kari Vårhus fra historielaget.

FØLG STIEN: For å komme seg til en av postene i Ålen sentrum så må man krysse et jorde, og da gjelder det å ikke trampe ned gresset. Foto: Per Magne Moan

Hør intervju her:

Intervju med Kari Vårhus, Kristmar Grønås, Anny Aasvold og Knut Hage.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...