Nea Radio

Inviterer til smågrøss i Mølmannsdalen

Tove Strickert er leder i Barnas Turlag Røros. Fredag inviterer hun med alle som vil på tur ut til Mølmannsdalen. Foto: Marit Langseth

Fredag arrangerer Barnas Turlag Røros, Storstuggu og Røros bibliotek tur til Mølmannsdalen - med smågrøss underveis.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2018 kl 20:12

– Vi starter ved bommen på parkeringsplassen i Mølmannsdalen klokken 18, og går i samlet tropp innover. Vi vil ha noen små pauser med små drypp av... tja, jeg vil ikke kalle det grøsserhistorier, men vi skal fort komme i stemning ja, sier turleder i Barnas Turlag Røros, Tove Strickert.

Fredag inviterer Barnas Turlag Røros, sammen med Røros bibliotek og Storstuggu, til tur inn til Mølmannsgården med temaet «Mysteriet i Mølmannsdalen».

Med seg på turen har de Jan Ødegård, som har skrevet boken «Theodorus - Mysteriet i Mølmannsdalen».

– Det finnes et sagn om Catharina Borchgrevink, som skulle gifte seg med Theodorus Mølmann, daværende eier av gården. Han døde, og det sies at hun går igjen der. Hun venter fortsatt på sin kjære. Denne historien kommer frem i boka til Jan Ødegård og han vil lese utdrag fra boka når vi kommer frem, sier Strickert.

Mulighet til å overnatte på gården

I tillegg til høytlesning blir det også pølse og brød og kaffe fremme på gården. De som ønsker det får også overnatte.

– Det er en unik situasjon, spør du meg. Det var lagt opp til et kveldsarrangement, men når jeg hørte at Storstuggu hadde nøkkelen og tilgang til gården, så spurte jeg om vi ikke kunne få kjøre løpet ut og ta overnatting der med det samme, sier Strickert.

– Det virker som en litt skummel tur?

– Vi kommer til å få opp stemninga, ja. Den ene fyrer opp den andre, og det er vel litt det som er greia også. Jeg var der i går kveld selv, og det er ikke noe skummelt. Det er en kjempefin tur. Men joda, månen var fin i går, så du har stemningen fort, sier hun lurt.

Åpent for alle

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

– Selv om det er Barnas Turlag Røros som arrangerer sammen med Storstuggu og biblioteket, så er det åpent for alle. Du trenger ikke å ha tilknytning til Barnas Turlag og du trenger ikke å ha med deg unger. Det er bare å ta med godt med klær og hodelykt og komme, sier Strickert.

De som tenker å overnatte må også ha med sovepose og frokost.

Hør hele intervjuet med Tove Strickert her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...