ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Inviterer til festaften i Storstuggu

Tonje Sjøvold, Helene Songe og Aiman Shaqura gleder seg til inkluderingsdagen i Storstuggu tirsdag 26 februar. Foto: Torny Wigum

Tirsdag 26 februar arrangeres inkluderingsdagen "Give a job" for første gang på Røros

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2019 kl 12:23

30 bedrifter fra kommunene Røros, Os og Holtålen er påmeldt og over 250 personer forventes å delta på inkluderingsdagen i Storstuggu på Røros tirsdag 26 februar.

- Det blir en kjempe festaften hvor vi møtes på tvers av kulturer fra de tre kommunene. Det blir ulike foredrag, jobbmesse, en treretters internasjonal meny og en arena hvor du har muligheten til å bli kjent med nye folk, sier Tonje Sjøvold.

Møteplass

Aiman Shaqura er initiativtaker for arrangementet "Give a job", som startet opp i 2015. Bakgrunnen for arrangementet var å skape en møteplass for personer med en annen kulturell bakgrunn, hvor de kunne møtes å etablere relasjoner som et skritt til å få seg jobb. Etter det første arrangementet i Trondheim i 2015 var det 15 personer som fikk seg jobb, og Aiman ble så motivert til å fortsette med dette konseptet at han valgte å ta seg fri for å reise rundt i Norge og arrangere flere "Give a job".

Stort engasjement

Så langt har Give Job vært i 10 byer, og ca 5000 personer har vært på Give a Job arrangementer rundt om i landet. Inkludering er viktig for å få til en ordentlig integreringsprosess, og for å skape inkludering må mennesker som er nye i Norge møte nordmenn, opplyser Give a Job på sine hjemmesider.

Hør intervju med Tonje Sjøvold og Aiman Shaqura om hva som skal skje på Storstuggu her:

ANNONSE