Nea Radio

Inntok Rallaren med orkester, tre kor og en brazzbror

RALLAREN: Folksomt når tre kor og orkester skal øve. Foto: Per Magne Moan

Øver til konsert i Bergstadens Ziir.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2019 kl 15:07

I helga har over 100 personer, fordelt på fire ulike ensembler vært samlet i Rallaren i Hovet.

Bergstadkoret, Singsås Damekor, Haltdalen Mannskor og Bergstaden Brass har hatt fellesøving på et repertoar bestående av afrikanske toner og rytmer.

Artikkelen fortsetter under bildet

SAMKLANG: Det øves på musikk inspirert fra Tanzania, Sør-Afrika og Mosambik. Foto: Per Magne Moan

Forestillingen Karibu - Afrikansk musikk på hvite vidder, er arrangert og komponert for kor, brasskvintett og komp av Jan Magne Førde, for mange kjent fra blant annet tv-serien Julefergå og som medlem i Brazz Brothers.

Lokal variant

I versjonen som fremføres i Røros Kirke 23. februar, møter dette afrikanske landskapet de hvite viddene i Fjellregionen.

Førde deltar selv som instruktør, leder og solist, og han sier en reise til Afrika i 1993 endret hans musikalske liv. Repertoaret det øves på er hentet fra Tanzania, Sør-Afrika og Mosambik, og er basert på folkemusikk fra disse landene. For norske aktører kan det by på en del utfordringer, både språklig og rytmisk.

Artikkelen fortsetter under bildet

AFRIKANSKE TAKTER OG TONER: Jan Magne Førde har komponert repertoaret de øves på. Foto: Per Magne Moan

– Afrikansk musikk er først og fremst rytme og idet er kanskje litt uvant å bruke mye rytme i kormusikk i vår vestlige verden, sier Førde og mener det er et utviklende prosjekt med fine sanger der meningen er at alle skal ha det morsomt.

Prosjektleder er Nils Graftås, som selv spiller i Bergstaden Brass. Han sier Rallaren er et perfekt øvingslokale når så mange samles på en gang.

Orkesteret er en brasskvintett med slagverk, som ble startet høsten 2017.

Ja, fra alle

– Det var vi i Bergstaden Brass som fikk ideen til konserten og tok kontakt, først med Jan Magne Førde og videre med de tre korene, om de ville være med på prosjektet som har premiere i, forhåpentligvis fullsatt Bergstadens Ziir lørdag i Rørosmartnaen og påfølgende konsert i Singsås kirke søndagen etter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...