Annonse
Nea Radio

Trym Cornels Kværnes Foto: Per Magne Moan

Hjertegutten

Trym (14) fra Ålen er med i ny TV-serie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2018 kl 19:25

– Han var jo alltid i dårlig form. Alle, både vi og andre, trodde han rett og slett var lat. Det sier Odd Kværnes og sikter til sønnen Trym, som ikke var like aktiv og tiltakslysten som andre unger da han vokste opp.

Heller ikke legene fant noen årsak til dette. Trym var godt vant til sykehus og leger siden han var operert for klumpfot da han var svært ung. Men til tross for flere legebesøk så fant man ingen grunn til at han alltid ble så fort sliten?

Artikkelen fortsetter under bildet

Annonse

FAR OG SØNN: Pappa Odd og Trym. Foto: Per Magne Moan

– Vi skjønte at noe måtte være galt og etter mye masing ble han endelig undersøkt av en hjertespesialist. Da ble det påvist feil i en hjerteklaff, sier pappa Odd.

Operasjonen avlyst

Etter videre utredninger så ble det bestemt at Trym skulle opereres og familien dro til Oslo og Rikshospitalet. Hovedpersonen selv var veldig klar for operasjon og skuffelsen var desto større da inngrepet ble avlyst og legene ville utsette det hele til han var ferdig utvokst.

Heldigvis skulle det ikke gå mer enn et par uker før de lærde i hvite frakker ombestemte seg igjen og i november 2016 kunne operasjonen endelig begynne. Trym var da drøyt 12 år gammel.

TV2

I tillegg til å være vant til sykehus, leger og kirurger, så var Trym og familien også vant til å ha TV-kamera på slep i ulike situasjoner. Sa han ble operert for klumpfot ble det filmet med tanke på undervisning og opplæring av kirurger.

Det var kanskje årsaken til at det ble ja fra familien Kvernes på spørsmål fra TV2 om de ville være med i en ny fjernsynsserie om hjertesyke barn.

Artikkelen fortsetter under bildet

VELLYKKET OPERASJON: Trym kan i dag gjøre det aller meste som andre ungdommer på sin alder. Foto: Per Magne Moan

Søndag 9. september og søndag 16 september debuterer Trym og familien i "Hjertebarna". Programmet har allerede gått flere uker på TV2, men det er disse to dagene som er viet 14. åringen fra Eidet i Ålen.

Spent

Vi kan røpe at operasjonen var svært vellykket og Trym kan i dag gjøre det meste som andre ungdommer på samme alder. Selv er han spent på hvordan programmet vil bli mottatt og ikke minst den tynne stemmen han hadde da opptakene ble gjort:

Nøkkelord