Første utstilling i NåDa-prosjektet åpner onsdag kveld

Ivar Vaa fra Røros kunstlag og Vegar Moen gjorde de siste forberedelsene til utstillingsåpningen i Galleri Lysstråle tirsdag. Foto: Marit Langseth

Samtidskunstner Vegar Moen stiller ut første serie fra et samarbeid med elever ved Røros videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 13:28

– Jeg hadde opprinnelig et forslag om at de skulle få designe t-skjorter som handle om #MeToo. For det var ganske aktuelt her på vinteren. Og så skulle jeg fotografere dem i t-skjortene i Bergmannsgata, forteller samtidskunstner Vegar Moen.

Tidligere i år hadde han en workshop med elever fra design- og håndverkslinjen ved Røros videregående skole. Det var derimot ingen av elevene som ville vise ansiktet sitt ikledd en #MeToo-skjorte, så Moen måtte derfor legge en ny plan.

– De ville heller være anonyme, så da snakket vi litt om hvordan vi kunne gjøre det, og ble enige om noe som var overkommelig.

Mer vil han ikke avsløre om utstillingen som vises frem i Lysstråle galleri på Røros onsdag kveld.

Avduker en sommerhilsen til gata

Utstillingen er den første i NåDa-prosjektet, som Røros kunstlag er valgt ut til å være med på. Prosjektet har som mål at ungdom skal få økt kunnskap om lokale kulturminner og samtidskunst, og prosjektet på Røros har «Levd liv i Bergmannsgata gjennom 350 år» som tema.

I tillegg til utstillingsåpning blir det også en kulturhistorisk spasertur i gata med guide fra Rørosmuseet, og avduking av en sommerhilsen til gata.

– Det er tredje klasse ved Røros trinn som har laget en spesiell hilsen, som skal skape litt farge og liv i gata i sommer. Den kommer ut onsdag klokken 18 for første gang.

Moen ville gjøre noe på Røros igjen

NåDa er et landsdekkende prosjekt som Norske Kunstforeninger har startet. Ti kommuner i Norge er valgt ut til å være med, og har fått 100.000 kroner hver. En av betingelsene for pengene var at prosjektet skulle knytte seg til en kunstner, og på Røros var det Vegar Moen som ble valgt ut.

Han har bodd i Sverige i snart 20 år, men kommer opprinnelig fra Røros. Han hadde lyst til å gjøre noe på Røros igjen, og dermed kom utlysningen fra NåDa som bestilt.

– Jeg synes det er vanskelig å jobbe der jeg bor, men nå har jeg vært så lenge borte at jeg tenkte jeg kunne få til noe på Røros igjen, sier Moen.

– Hva tenker du om tanken bak prosjektet?

– Det er klart det er bra. Hvis ungdom kan bli interessert i kunst, og lage kunst som handler om aktuelle problemstillinger og det som hender nå, så er det veldig bra.

Hør Vegar Moen fortelle mer her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

På søndag knuste hun sin egen verdensrekord - torsdag var hun på Selbu Ungdomsskole

På søndag knuste hun sin egen verdensrekord - torsdag var hun på Selbu Ungdomsskole

Nybakt verdensmester Birgit Skarstein besøkte torsdag Selbu Ungdomsskole i regi av MOT.

Siste frist for å få med noe på Artut-programmet

Siste frist for å få med noe på Artut-programmet

Det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan melde seg på med under Artut kulturfest, forteller kulturkonsulent Ane Linn Haagaas.

”I wish” er elevenes egen høstkonsert

”I wish” er elevenes egen høstkonsert

3. og 4. Oktober er det duket for en heidundranes høstkonsert i Kimen Kulturhus, arrangert av elevene på musikklinja ved Ole Viig videregående skole i Stjørdal. Konserten skal hete ”I wish” og vil inneholde kjente og ukjente låter fra artister som Stevie Wonder, Pink Floyd og Sia, framført av eleven...

– Isbjørnene bestemmer

– Isbjørnene bestemmer

De siste tre årene har Martin Herrmann jobbet med bygningsvern på Svalbard. Nå er han klar for fastlandet og Røros.

Siri Wahl-Olsen i Nea Radio

Siri Wahl-Olsen i Nea Radio

Tidligere journalist, redaktør og kommentator i Adresseavisen, Siri Wahl-Olsen, er Nea Radios gjest i Bokhjørnet onsdag. Hun er aktuell med boka "Overleverne", der hun forteller historiene til åtte kreftoverlevere.

Fullpakket uke på Storstuggu

Fullpakket uke på Storstuggu:

- «Tung tids tale» er et stykke som treffer i magen

To konserter, ett show og en teaterforestilling står på plakaten denne uka.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...