Nea Radio

Folk fra Os må beregne god tid til HalloVenn

Fra fjorårets putekrig på bom under HalloVenn i Verket. Foto: HalloVenn/Privat

Nato-øvelsen «Trident Juncture» skaper noen utfordringer for HalloVenn på Røros, men blir lek og moro i Verket i år også.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2018 kl 17:54

– Nato skal bruke store deler av Verket, så det tok ei stund før vi fikk vite om vi kunne være der. Vi får ikke akkurat de samme arealene som før, men vi får to tredjedeler av Verket, så der skal vi få veldig god plass til alle aktivitetene, sier Cathrine Lie Engåvoll.

Hun er pastor i Røros pinsemenighet, som sammen med Os familiekor arrangerer HalloVenn i Verket 31. oktober. Lie Engåvoll forteller at Nato-øvelsen også skaper noen utfordringer trafikalt.

– Det er akkurat den dagen de skal begynne å forflytte seg i retning Hedmark. Vanligvis kommer det ganske mange fra Os til HalloVenn, så de har en liten trafikkutfordring. Det er derfor lurt å beregne litt ekstra tid, sier hun.

Alternativ til halloween

HalloVenn er et alternativ til den amerikanske tradisjonen med «knask eller knep» på halloween.

– Tanken bak HalloVenn er at hvis det dukker opp et fenomen i samfunnet som man ikke synes er helt greit, så kan man enten surmule og grine over det, eller så kan man finne på noe som er like morsomt. Så da valgte vi det siste.

Dette er åttende gang det arrangeres på Røros.

– De siste årene har antall unger stabilisert seg på mellom 220-250 unger. Så jeg tror vi kan si det er populært, sier Lie Engåvoll.

– Hjemmelaget tivoli

Arrangementet starter klokken 18 onsdag kveld med åpningsshow fra ballettdansere fra kulturskolen.

– Og så er det full fart etter det. Det er et lite hjemmelaget tivoli med masse aktiviteter og masse godteri, forteller Lie Engåvoll og legger til:

– Det er jo karneval også, og vi håper at ungene finner kostymer som ikke er utpreget halloween-aktige med blod og gørr og andre utrivelige elementer. Det kommer helt små unger også og alle skal føle seg trygge, så stygge masker plukker vi uansett av i inngangen.

– Hvilken aldersgruppe er HalloVenn for?

– Det er egentlig for alle som synes det er gøy å leke, men vi ser vi treffer best opp til 10-11 år. Og da er det helt ned til de som ikke kan gå engang, sier hun.

Hør Cathrine Lie Engåvoll forteller mer her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...