Nea Radio

Nea Radio

Fjøsakademiet 10 år

Lindsay Winfield-Chislett Foto: Per Magne Moan

Feirer med "Operahistorien på 60 minutter, hvis vi rekker det".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det har vært kurs i dans, fluebinding, språk, kokkelering og mye mer. Fjøsakademiet på Vintervollen på Glåmos feirer 10 år i år og kan se tilbake på mye aktivitet.

Lokalene har også vært brukt til utleie ved bryllup og andre private arrangement.

Fjøsakademiet er lokalisert i låven på Vintervollen. Foto: Privat

– Ideen til Fjøsakademiet kom for 15 år siden, da jeg så låven på Vintervollen for første gang. Det sier Lindsay Winfield-Chislett, som står bak satsingen.

Lørdag kveld er hun klar med nok et arrangement. Da er det "Operahistorien på 60 minutter, hvis vi rekker det", som står på programmet. Dette er en humoristisk forestilling som tar for seg hele 400 år med operahistorie på cirka én actionfylt time.

Fra et tidligere arrangement på låven Foto: Nils Kåre Nesvold

Utøverne har plukket ut alle opera-godbitene, sløyfet de ‘kjedelig og langdryge’ ariene, og laget en helt ny forestilling som skal få deg til å elske opera.

– Er du operanerd fra før, vil du nyte godt av din dypere kjennskap til sjangeren og kanskje plukke opp noen uventede ‘fun-facts’ underveis, heter det i beskrivelsen av stykket.

Det har vært mange besøkende på Fjøsakademiet opp gjennom årene. Bildet er fra et arrangement i forbindelse med Vinterfestspill i Bergstaden. Foto: Marit Manfredsdotter

Showet er regissert av Bjørn Sæter, hadde sin premiere i juni 2016, og har siden blitt spilt på flere scener i Norge, der i blant i Universitetets Aula i Oslo, under operafestuken i Kristiansund og Oslo Operaball.

Hør intervju med Lindsay Winfield-Chislett her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...