Nea Radio

Fikk beskjed om å lage serien for en måned siden

Det er midten av mars, men Kjerkgata er pyntet til jul. Foto: Marit Langseth

Foreløpig er mye hemmelig om serien som spilles inn på Røros i disse dager. Vi har snakket med produsenten om det han kan fortelle.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2019 kl 14:51

– Vi har fått beskjed av en større kanal om å lage en tv-serie som skal på til jul. Den beskjeden fikk vi bare for en måned siden, og da tenkte vi at vi skulle filme i november eller desember, men neida, den skulle sendes i november/desember. Så da måtte vi kaste oss rundt og lage jul, forteller Anders Tangen.

Han er produsent i The Oslo Company, og produserer altså tv-serien som spilles inn på Røros i disse dager.

– Flesteparten av oss lever i Oslo, men der går det ikke an å lage noe jul nå, så da tenkte vi på Røros. Det er ikke filmet så mye på Røros tidligere, og vi ville ha julegata på Røros. Den tror jeg kommer til å funke bra visuelt, sier Tangen.

– En av Skandinavias beste regissører

Tangen har produsert mange TV-serier før, blant annet Vikingane, Dag og Lilyhammer. Med seg på laget har han regissør Per Olav Sørensen.

–  Regissøren vår er en av Skandinavias beste regissører. Han har blant annet gjort Halvbroren, Kampen om tungtvannet og Nobel, forteller Tangen.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Han kan ennå ikke si noe om hvor serien blir å se, hvilke skuespillere som er med eller hva den skal handle om, men det som er sikkert er at serien handler om jul og vil bli mulig å se når det nærmer seg jul i år.

– Vi skal nå filme tre dager i julegata. Vi har lagt masse handling dit. Men når vi først er her oppe, filmer vi også litt andre plasser på Røros. Så vi putter egentlig så mye av handlingen som vi kan på fire dager, utendørs her på Røros.

Håper mange tar turen til Kjerkgata denne uka

Kjerkgata er stengt for biltrafikk denne uka, men Tangen forteller at folk gjerne må ta turen dit allikevel, da de trenger så mye folk som mulig til å gå rundt i gata og i butikkene.

– Vi vil gjerne ha masse statister. Vi trenger folk i i bildet som går i gata, og inn og ut av butikker, så det er bare å komme!

Butikkene er også blitt oppfordret til å holde kveldsåpent.

Reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens, tror serien kan bety mye for Røros som reisemål. Foto: Marit Langseth

Destinasjon Røros er med å koordinere rigging og gjennomføring av filminnspillingen.

– Blant annet er utstilleransvarlig Odd-Arne Osflaten koordinator under filmingen. Han kjenner gårdeiere, butikkeiere, kommunen og så videre, og i oppløpet til filmingen har jeg vært med i planleggingen for å se hvilke ressurser vi kan skaffe til rådighet og så videre, sier reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens.

– Hva tror du denne serien kan bety for Røros?

– Jeg tror den kan få stor betydning for Røros som reisemål, og kanskje det at den er myntet på et gjennomsnittelig publikum som ikke nødvendigvis er aldrende, kan være med å tiltrekke en yngre generasjon. Og at serien kan sette Røros på kartet med tanke på nyere filmproduksjon.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...