Nea Radio

Røros:

Feirer 17. mai i cyberspace

I år kan du bli med og gå 17. maitog i Minecraft.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Eget tog for Røros

Nettstedet Skogliv.no startet digitalt 17. maitog i fjor, og det ble en suksess. I år har enda flere byer og kommuner i Norge blitt med på den digitale feiringen.

Røros er en av kommunene som nå får sitt eget tog i Minecraft-verdenen.

Slik blir du med:

Du må ha mobil, nettbrett eller PC for å bli med. Du går til flerspiller/multiplayer på Minecraft og logger inn med adressen 17mai.skogliv.no.

Dette er en Minecraft tilkoblingsadresse, ikke en internettadresse og det er åpent fra kl. 07.00 til kl 22.00.

Det går mange tog hele 17. mai. Alle tog starter fra Slottsplassen i Oslo, og går så raskt ut i løypa. Togene styres av automatiserte figurer, og flere spillere vil vise vei og sørge for at alle vet hvilke tog som skal gå når.

Hvis du støter på utfordringer, finner du svar på de fleste spørsmål på nettsiden til skogliv.

Toget for Røros kommune starter klokken 15.20.

MINECRAFT: Selv om omgivelsene ikke helt stemmer, så er det ingen tvil om at dette er Bergstadens Ziir.

Ikke hørt om Minecraft?

Minecraft er er et svenskutviklet sandkassespill for PC, mobil og spillkonsoller, som lar spilleren bygge og rive ned konstruksjoner av kuber i en 3D-verden.

Ane Linn Haagaas er kulturkonsulent i Røros kommune og er ikke særlig bevandret i Minecrafts verden, men hun har stor tro på prosjektet med digitalt 17. maitog.

– Vi i Røros kommune har komitéer som jobber for Brekken, Røros og Glåmos og som har laget et kjempefint program for nasjonaldagen. Selv om det har vært ekstraordinært også i år, så har det blitt fine program, sier hun og legger til at i og med at det ikke blir folketog på Røros, så dukket idéen om Minecraft-toget opp.

Hør intervju med Ane Linn Haagaas, der hun forteller mer om opplegget med digitalt 17. maitog, her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...