Nea Radio

Første øving etter Korona:

– Endelig i gang igjen!

Ålen Musikkorps øver igjen Foto: Per Magne Moan

Både musikere og dirigent er glade over å endelig kunne spille sammen igjen. Onsdag kveld møttes Ålen Musikkorps for første gang på nesten to måneder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Viruspandemien har satt en stopper for så mye i hverdagen vår. Også musikkorpsene har fått strenge restriksjoner av myndighetene i kampen for å hindre smittespredning.

Dette har gjort at øvinger de siste ukene - ja månedene, kun har vært egentrening hjemme hos den enkelte musiker.

Nasjonaldagen

I tillegg til dette så kom beskjeden om at årets store høydepunkt for de fleste korpsene, 17. mai, ville bli avlyst i sin opprinnelige form med folketog og store folkeansamlinger.

Slik sett så har det kanskje ikke vært så viktig å øve på Gammel Jegermars, Valdresmarsjen og ikke minst Ja Vi Elsker, denne gangen.

Men etter at det første sjokket med Covid-19 ser ut til å ha lagt seg, så har mange begynt å tenke nytt.

– Kanskje vi på en eller annen måte kan feire nasjonaldagen med korpsmusikk likevel?

ANTIBAC: Korpset øver, og håndspriten er ikke langt unna. Foto: Per Magne Moan

Inspirert av nettkonserter?

Og da meldingen tidligere denne uken kom fra myndighetene om at korpsene, med visse forholdsregler, igjen kunne øve - ja da fikk disse tankene vann på mølla.

Onsdag kveld hadde Ålen Musikkorps sin første øvelse siden tidlig i mars.

Formann i korpset, Arnt Maurbakk, sier at det det er godt å være i gang igjen. Han lover at det også i Ålen og Hessdalen vil bli korpsmusikk på 17. mai, om enn ikke helt slik vi er vant det.

I stedet for å spille i folketogene, skal korpset kjøre rundt i begge bygdene og ha flere stoppesteder, der det blir små konserter. I tillegg skal de også, som vanlig, spille ved flaggheisingen foran Hovet.

Hør intervju med Arnt Maurbakk her:

Dirigent Nils Graftås og fløytist og notensvarlig Ingrid Reitan, er også glade over at den igjen er tillatt med musikkøvelser:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...