Nea Radio

Elden er Norges andre mest sette friluftsteater

Snorre Ryen Tøndel i rollen som den svenske soldaten Niklas, og Tiril Sophie Randen Ramberg i rollen som Kristine. Foto: Marit Langseth

Elden vil tippe 12 000 solgte billetter i løpet av onsdagen. Det er 1000 flere billetter enn i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette betyr at Elden er Norges andre mest sette friluftsteater. Kun Peer Gynt på Gålå har flere publikummere enn musikkteatret. Det er nå det største utendørsteatret i Trøndelag, hvor flesteparten av alle spel spilles.

Årets regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M. Raaen har tatt tak i historien om hva som skjedde på Røros da general De la Barre inntok bergstaden desember 1718.

– Det er tydelig at publikum har likt endringene og mange publikummere er takknemlige for at musikken og sangene endelig er tilbake, sier daglig leder, Siri Gellein, i ei pressemelding.

Stykket ble skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug i 1979 og første gang satt opp på en utendørsscene i 1994. Til neste år er det 20. gangen stykket settes opp på Slegghaugen- midt i verdensarven.

- Nå er det kun ledige billetter igjen på onsdag og torsdag, og det er også mulig med overnatting på Røros i disse dagene, sier Gellein.

Det endelige publikumstallet blir først klart fredag ettermiddag, da lørdagens forestilling er helt utsolgt.

Elden er Norges største barne-og ungdomsteater med 75 % deltakere på scenen under 25 år. Totalt 270 frivillige bidrar til å sette opp årets Elden med oppgaver på og bak scenen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...