Nea Radio

Ei uke med kulturfest på Røros når Storstuggu stenger til høsten

Morten Tøndel er kultursjef i Røros kommune. Foto: Marit Langseth

Under øvelsen Trident Juncture til høsten vil Nato bruke Storstuggu på Røros. All aktivitet der blir derfor flyttet ut, og lokale aktører benytter anledningen til å arrangere en ukes kulturfest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- I utgangspunktet så innrømmer jeg at vi ikke likte det så godt at Storstuggu skulle stenges, men etterhvert avfant vi oss med situasjonen og begynte å se på mulighetene som ligger i stenginga. For det åpner jo opp for helt andre måter å tenke kulturformidling på, sier kultursjef i Røros kommune, Morten Tøndel.

Det har resultert i «Artut kulturfest», som skal bli ei uke fylt med kultur på Røros fra 22. - 28. oktober.

- Da har vi tenkt å fylle arenaer og plasser rundt om i kommunen med forskjellige kulturopplevelser og kulturuttrykk gjennom hele uka, forteller Tøndel.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Kinoen flyttes til Sangerhuset

Storstuggu stenges altså for all sivil aktivitet i seks uker fra 1. oktober til 14. november. Det vil si at det heller ikke blir noen kinovisninger i kulturhuset, men det vil bli mulig å få med seg filmer på kino allikevel.

– Vi flytter kinodriften ned på Sangerhuset i denne perioden. Vi går litt ned på antall visninger, men kjører film de aller fleste helgene, forteller kulturhusleder ved Storstuggu, Atle Auran.

– Har det noen økonomiske konsekvenser for dere at Storstuggu stenger i seks uker?

– Vi får kompensasjon som skal dekke deler av de inntektene vi ikke får, men det har selvfølgelig økonomiske konsekvenser. Vi skal allikevel klare å arrangere kultur. Dette blir en litt annen måte for oss å jobbe på, og økonomisk så blir det en periode som kan bli litt spennende.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Alle kan arrangere under Artut-fanen

Så langt er det Storstuggu, Røros kino, biblioteket, frivilligsentralen, ungdommens hus og de som sitter i kulturadministrasjonen hos kommunen som har planlagt «Artut kulturfest». Nå håper de flere slenger seg med i planlegginga.

- Er det en kafe, et overnattingssted eller en bedrift som vil arrangere en konsert så kan de gjøre det under fanen «Artut kulturfest», sier Tøndel og fortsetter:

– Er det lag og foreninger som sysler med tanken om å ha en revy på Glåmos, en korkonsert i Brekken, ei sjakkturnering på Røros eller hva som helst, så er det bare å ta kontakt med oss, sier Tøndel.

Hør også kulturkonsulent Ane Linn Haagaas fortelle om fagprogrammet hun setter sammen til Artut:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...