Nea Radio

– Punken lever

Dumdum-trommis etter Bakrus-konsert

Foto: Gunhild Nyaas

Releasekonsert på klubben.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2019 kl 11:38

«Jeg har ikke bedt om å få værra her». Jo Bakrus, tross kjærligheten deres til Per Bergersen, har dere bedt om å få værra her og velkommen skal dere jammen være.

Fredag var det bortimot fult hus og jublende stemning på Ungdommens Hus da Røros-bandet Bakrus slapp plata «Per» med egne tolkninger av låter skrevet at Rørosingen og punkpoeten Per Bergersen. Bergersen, som blir omtalt som Røros’ Jokke, ble skutt av sin egen kamerat i 1990.

Foto: Gunhild Nyaas

Bandet er Steffen Lilleevjen, Vegard Moan Viken og Odd-Ragnar Bukkvoll og Jonas Jansen Ramsfjell. Bandet leverte en helstøpt konsert og Jansens inderlige og intense vokal løftet det hele dit det skal. Også bokstavelig. Under konserten klatret Jansen opp på en godt over to meter høyttaler med mikrofonen i kjeften og fortsatte å synge.

Her er det ingen nøling, og om det så skulle være, så har gutta tilbrakt så mange timer i studio at de nå vet hva de driver med og hvor de skal.

Foto: Gunhild Nyaas

Blant publikum står og Dumdum Boys-trommis Sola Johnsen. Johnsen er tydelig imponert.

- De er tightere de her enn det vi var i den alderen. Gutta her beviser at punken lever igjen. Har hørt dem flere ganger. Prøvde meg på Bergersen en gang i tida jeg og, men det var på langt nær så bra som dette.

Foto: Gunhild Nyaas

- Jeg har kjent mange punkegutter som har jobbet i barnehage for å finansiere satsning på musikken uten hell. Disse gutta har fått det til. De er på høyden, sier Olin Steinsvik som også var tilstede blant publikum.

Blant publikum står det også enkelte røffe karer, med svart hår, spor etter piercinger og punk i blodet. Bakrus vekker tydelig minner om en punker som har betydd mye for dem. Som skrev om hvordan det var å vokse opp på bygda uten å verken ha bedt om det eller ville det. Med lukka øyne synger de med.

Foto: Gunhild Nyaas

Fremover gjelder det for Bakrus å steppe opp enda et hakk og produsere mer av egne tekster og stole enda mer på seg selv. Med kvaliteten de nå har bygget opp og de poetiske forbildene de har, kan man ikke tenke seg annet enn at dette burde være en enkel sak.

Publikum fra venstre: Shervin Danai, Olin Steinsvik, Even Hoff, Åse Rognerud, Ole Kristian Korssjøen, Kari G. Rognerud og Charlotte Staurem. Foto: Gunhild Nyaas

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...