Nea Radio

Nea Radio

Drive-in gudstjeneste i Brekken lokket bygdafolket til kirken

Foto: Marit Manfredsdotter

Det ble en historisk 17. mai-feiring i Brekken i år. Biltoget lokket nærmere 100 ekvipasjer, og presten fikk dirigere besøkende til gudstjenesten på plass utenfor kirken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros Amcar Club med Gunn Irene Smidstad i spissen kontaktet 17.mai-komiten og inviterte til samarbeid rundt markeringa i år. Det resulterte i at Amcar-klubben fikk det like hektisk som korpset vanligvis har for å reise mellom bygdene i kommunen, og Brekken menighet fikk et fullsatt «kirkerom» på kjøpet.

Foto: Marit Manfredsdotter

Nærmere 100 ekvipasjer gled gjennom bygda denne nasjonaldagen, og rundt 60 bilder sto på rekke og rad da presten ønsket velkommen - med tårer i øyekroken.

– Jeg blir litt rørt jeg, sa prest Vivi Schwencke Johnsbråten da hun dirigerte trafikken foran kirken.

Prest Vivi Schwenke Johnsbråten fullt opptatt med å dirigere gudstjenestebesøkende på rett plass på parkeringen ved Brekken kirke. Foto: Marit Manfredsdotter

Røros Amcar Club kom til Brekken med 13 ekvipasjer, de fleste av gammel god amerikansk modell, og nestleder i Amcar-klubben, Jon Helge Myhre mener at drive-in gudstjeneste er et godt tiltak, likeså bilkortesjen.

– Men 17. mai har egne tradisjoner som man ikke skal tulle for mye med. Men dette året i koronaens tid er spesiell, sier han.

Hør leder for Røros Amcar Club, Gunn Irene Smistad:

I innslaget hørte du leder for Røros Amcar Club Gunn irene Smistad, nestleder i klubben Jon Helge Myhre og presten Vivi Schwencke Johnsbråten.

Foto: Marit Manfredsdotter

Foto: Marit Manfredsdotter

Foto: Marit Manfredsdotter

Foto: Marit Manfredsdotter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...