Nea Radio

Nea Radio

Det blir forestilling på Sextus i sommer

Foto: Nils Kåre Nesvold

«Lille Gölins saga», har premiere 31. juli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2020 kl 12:08

Til tross for at mange av sommerens kulturelle arrangement er avlyst på grunn av koronapandemien, så blir det Falkberget-forestilling på Christianus Sextus i sommer.

– Litt færre tilskuere per forestilling er ikke et hinder: I sommer settes «Lille Gölins saga» opp i ruinene på Christianus Sextus gruve, står det på arrangementets facebooksider.

Restriksjoner

Tidligere har forestillingene «Christianus Sextus – En vandring inn i Johan Falkbergets rike» hatt 500 publikummere. Nå velger arrangøren å gjennomføre sommerens forestillinger med maksgrensen på 200.

– Vi håper publikum ser at vi er en oase i en ørken av avlyste kulturarrangementer, forteller kunstnerisk leder, regissør og skuespiller Lasse Kolsrud.

Forhåndsbestillinger

Kolsrud sier at de i sommer må redusere antallet billetter per forestilling, og det vil kun være mulig å kjøpe billett på forhånd og ikke i døra, fordi de må ha full oversikt over antallet til stede. Han oppfordrer derfor publikum om å kjøpe billetter så snart som mulig når disse kommer i salg neste uke.

Oppsetningen, som denne gangen har fått tittelen «Lille Gölins saga», har premiere fredag 31. juli og spilles også lørdag 1. og søndag 2. august.

NOEN AV SKUESPILLERNE: Lasse Kolsrud, Nora Rian og Kirsti Sæter. Foto: Monica Hägglund Langen

Rørosjente i tittelrolle

Ni år gamle Nora Rian fra Røros har fått tittelrollen som lille Gölin. I forestillingen møter vi den voksne Gölin som gjenopplever historien om hvordan hun som lite barn måtte flykte fra Refsund i Jämtland sammen med sin gamle bestefar, den svenske dragon Tol Olofsson, og krøplingen Brodde.

Trekløveret drar fra et hardt, utarmet Sverige preget av vedvarende krig, sult og armod, for å søke lykken på den andre siden av kjølen. Det er en livsfarlig, strabasiøs ferd de tre legger av gårde på.

Først på tvers av Sverige, deretter over de iskalde Sylane, ned til karolinergraven ved Essandsjøen, i håp om å nå fram i live til Christianus Sextus-gruvene og Røros.

De øvrige skuespillerne og musikerne vil bli presentert ut over sommeren, sier Lasse Kolsrud, som i tillegg til regi også har skrevet stykket og har en rolle i oppsettingen.

Hør intervju med Kolsrud her:

Foto: Marit Langseth

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...