ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Americanafest i oktober:

Countrykveld i Storstuggu

Fra venstre: Stein Vanebo, Snorre Hov, Thomas Ryjord, Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord, som inviterer på køntrikveld på Storstuggu. Foto: Røros konserter/arkiv.

Røros Konserter inviterer til en helkveld dedikert til den stadig voksende Americana-bølgen, med tre artister innenfor sjangeren på samme scene i Falkbergetsalen på Storstuggu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2022 kl 14:41

ANNONSE
Annonse

– Det er godt å være ordentlig i gang med virksomheten vår, og gleder oss til vi kan annonsere flere gode konsertnyheter utover høsten, sier daglig leder Thomas Ryjord i en pressemelding.

The Northern Belle, Oda Trøen og Jonas Brekke står på plakaten denne lørdagskvelden.

Det man omtaler som den tredje bølgen av countryrock her til lands, er faktisk så omfattende at den har fått kallenavnet «Nordicana» hvor kveldens hovednavn The Northern Belle spiller en sentral rolle.


The Northern Belle

Er hovedattraksjonen denne kvelden. De gav høsten 2021 ut det kritikerroste albumet «The Women in Me», kun et år etter det vel så hyllede albumet «We Wither, We Bloom».

Bandet fortsetter stadig å utvide americana-uttrykket sitt med referanser til både 70-talls vestkystrock og moderne pop.

Albumet fikk terningkast 5 både i VG, Dagsavisen og Klassekampen, og bandet har tidligere både blitt spellemannsnominert, spilt på Øyafestivalen og gjestet Lindmo på NRK.

Oda Trøen

Oda Trøen fra Ålen er også med på laget som spiller "Nordicana" denne kvelden. Trøen lager triste, glade, ærlige og sarkastiske sanger om temaer som vennskap, kvartlivskrise og kjærlighetssorg. Tidligere har hun samarbeidet med bandet Dakota og produsent Lars Lien i Larsville studio og har sluppet låtene «Du» og «Sjeldne piker» på ålbyggdialekt.

I høst er Trøen aktuell med nye utgivelser som er del av hennes kommende EP, denne gangen på Engelsk. Med seg i bandet har hun trondheimsbaserte musikere som Johannes Konstad Brevik, Adrian Ahtola, Hallvard Løberg og Eivind Rygh Seljebø.

Jonas Brekke

Sistemann som spiller er Jonas Brekke. I mars i år slapp han debutalbumet «Tomorrow´s Avenue» som består av åtte låter som forteller og skildrer noen av Jonas nære historier, drømmer og av livets utfordringer.

Tidligere i sommer varmet han opp for Hellbillies på Sverresborg og vant bandkonkurransen hvor premien inkluderte spillejobb på Pstereo 2023.

Brekke melder seg herved for alvor med i den populære Norsk-Americana bølgen, og er på vei til å etablere seg som en av de mest spennende artistene fra Trondheim i 2022.

Hellbillies og Bettan

Allerede 6 måneder før konserten med Hellbillies 22. februar er den utsolgt med over 500 solgte billetter!

Røros Konserter er også godt i gang med å lansere resten av sitt program for vinteren, søndag 30. oktober blir det barne- og familiekonsert med Meg og Kammeraten min, og lørdag 3. desember kommer den populære juleturneen med Bettan og Are Hembre tilbake til Røros Kirke.

Americanakvelden er lørdag den 15. oktober.

ANNONSE