Nea Radio

Nea Radio

– Bli med på kulturmønstring for seniorer

Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas, Berit K. Sevatdal fra Frivilligsentralen, Randi Odden og Kjell Søndenfor fra Røros Eldreråd inviterer til eldredag med kulturmønstring i Storstuggu på Røros 1. oktober. Nå oppfordrer de folk til å melde seg på kulturmønstringa. Foto: Privat

Eldredagen på Røros 1. oktober markeres med kulturmønstring, og nå haster det med å melde seg på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2017 kl 07:51

Også i år inviterer Røros Eldreråd i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken Røros til markering av Den internasjonale eldredagen søndag 1. oktober.

Målet med dagen er å rette oppmerksomheten mot forskjellige temaer og problemområder i verden. Årets tema er: «Ta steget inn i framtida: ta i bruk og utnytt talent, bidrag og deltagelse fra de eldre i samfunnet».

Kulturmønstring med bredde

På Røros gjøres dette ved å invitere til kulturmønstring for seniorer over 55 år.

– Dette skal bli en kulturhappening på Storstuggu. Dette gjøres etter malen til UKM der alle kulturuttrykk er tillatt. Dette blir en arena for å møtes og vise fram hva man driver med, sier kulturkonsulent i Røros, Ane Linn Haagaas.

– Kom og still opp og vis oss hva du driver med. Vi ønsker å se bredden, legger Berit Kristin Sevatdal fra Frivilligsentralen til.

Minimesse

I år utvides markeringen med en minimesse med stand for lag og foreninger i peisetuggu for å vise fram sin aktivitet.
Både kunstutstillinga klokka 15 og sceneforestillinga klokka 17 er åpen for publikum. Under sceneforestillinga blir det underholdning fra de som har meldt seg på. I tillegg deltar det Røros-baserte bandet «The Geriatrix» og «Røros Soulchildren».

– Bidrag som meldes på trenger ikke være «ferskvare». Mange har ting liggende fra tidligere som også kan vises fram, sier Haagaas og Sevatdal. Påmeldingsfristen er 15. september.

Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...