Nea Radio

200 aktører i sving i Storstuggu onsdag kveld

200 elever og lærere fra Røros kulturskole vil vise frem hva de har jobbet med det siste året under forestillingen og utstillingen «Regnbuen» onsdag kveld. Foto: Marit Langseth

Onsdag kveld skal elever og lærere ved Røros kulturskole vise fram det de har holdt på med den siste tiden, med en stor konsert og utstilling i Storstuggu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2018 kl 07:10

- Jeg håper de som kommer vil oppleve noe magisk. Noe de kan ha gode minner fra, forteller Helene Møller Moe.

Hun spiller klarinett under Røros kulturskole sin store konsert i Storstuggu onsdag kveld, som har fått navnet «Regnbuen».

- Gjennom forestillingen vil vi prøve å vise et spenn i alle fargenyansene som finnes i kunsten, forklarer rektor for kulturskolen, Nils Graftås.

- Det er jo et vell av farger både i musikken og i billedkunsten, i teatret og i dansen. Det meste går det an å sette en farge på, så vi tok regnbuen som en inspirasjonskilde til det vi presenterer på scenen og i utstillingen.

I tillegg til en forestilling, vil det også være en utstilling. Til sammen vil omtrent 200 aktører være i sving med musikk, dans, teater og billedkunst i Storstuggu onsdag kveld, og dette er trolig den største forestillingen og utstillingen kulturskolen har gjennomført.

Kulturskolen har også tatt i bruk ny teknologi til kveldens forestilling.

- Vi gjør et forsøk på å bruke et verktøy som heter Tagtool som et element i scenografien, hvor det tegnes dels live på bakskjermen, som en dekorasjon og som en del av det kunstneriske uttrykket for det som skjer på scenen. Så det blir kjempespennende å få til, sier Graftås.

Hør reportasjen fra øvingen i Storstuggu her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...