Nea Radio

Går for full gjennomføring

Daglig leder i Femunløpet, Jon Anders Kokkvoll, går for full gjennomføring av årets hundeløp. Foto: Marit Langseth

Femundløpet går for full gjennomføring til tross for at Sjekkpunkt Drevsjø har varslet at de har trukket seg fra årets arrangement. Nå mangler de bare siste tilbakemelding fra Helsedirektoratet for en endelig innstilling om det blir hundeløp i år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Onsdag kveld meldte Sjekkpunkt Drevsjø at de trakk seg fra årets Femundløp.

Tar avgjørelsen til etterretning

- Vi har vært forberedt på at dette kunne bli et alternativ, så vi har utarbeidet en løpsplan B, der Drevsjø er tatt ut på som sjekkpunkt. Vi ser at vi klarer å løse det på en veldig grei måte, så slik det ligger an pr i dag skal løpet bli gjennomført på en god og smittevernsikkermåte, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

Sjekkpunkt Drevsjø har vært tidlig ute med å uttrykke sin skepsis til gjennomføringen av løpet.

- At Sjekkpunkt Drevsjø nå har trukket seg fra løpet får vi bare ta til etterretning. Vi har kjørt en lang prosess internt der alle har fått ytret seg gjennom hele veien. Det som er hovedfokuset her er at arrangementet er 100 % dugnadsbasert. Det er et enormt komplekst arrangement hvor mange blir involvert. Vi kan ikke tvinge folk til å være med ettersom hele arrangementet er basert på frivillighet. At Drevsjø nå har kastet inn håndkleet får vi bare ta til etterretning, men samtidig så har vi de andre sjekkpunktene som bretter opp ermene og sier at dette er fullt gjennomførbart, sier Kokkvoll.

Løpsendringer

Ut i fra at sjekkpunktene Drevsjø og Orkelbogen nå ikke klarer å innfri Femundløpets krav til smittevern og tilstrekkelig antall frivillige, blir det endringer av selve løpet. Drevsjø tas ut som sjekkpunkt for F650 og F450 i år. Orkelbogen utgår som sjekkpunkt for F450, men blir sjekkpunkt for F650. Dog-drop på Neby for F450 utgår i år. For Fjunior og F200 planlegges gjennomført som opprinnelig.

Bred prosess med de involverte kommunene

Det er kjørt en bred intern prosess i Femundløpet og møter med alle involverte kommuner. I møte med kommunene onsdag 20.januar informerte Røros kommune, som hovedarrangementskommune, at de avventer svar fra Helsedirektoratet om det er forenlig med smittevernreglene og forsvarlig å arrangere Femundløpet. De øvrige involverte kommuner ga onsdag en samstemt tilslutning til Femundløpets planer. Smittevernplanene som er utarbeidet samt at det er en utendørsaktivitet, er i seg selv isolert sett forenelig med drift av løpet og sjekkpunktene.

- Vi har hatt kontakt med de involverte kommunene både før og ikke minst etter jul, og under møtet onsdag ga alle kommuner tommelen opp for løpsplanen fra Femundløpet. Vi har forholdt oss til de hele veien og de er tydelige på at måten dette er organisert på, så er dette gjennomførbart, men vi er nødt til å forholde oss til de overordnede retningslinjene. Røros kommune som hovedarrangementskommune har virkelig bidratt i å være rådgivende organ og innhente informasjon om gjeldene retningslinjer fra sine overordnede organ som fylkeslege, FHI og Helsedirektoratet, sier Kokkvoll

Femundløpet venter på svar fra Helsedirektoratet i løpet av dagen i dag om de får godkjenning for gjennomføring av løpet eller ikke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...