Nea Radio

Korona:

Barn og ungdom – her kan du få hjelp

Foto: Klimkin / Pixabay

Røros kommune har laget en oversikt over hvem du som er barn eller ungdom kan ta kontakt med hvis du er bekymret, lurer på noe eller har det vanskelig.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nå som skoler, barnehager, idrettsanlegg og fritidsklubber er stengt eller har reduserte åpningstider, kan det bli ekstra vanskelig for de som ikke har det bra hjemme. For noen betyr denne tiden flere bekymringer enn vanligvis. Noen er redde og utrygge, og har kanskje ingen å snakke med.

Røros kommune har laget en oversikt over hvem du som er barn eller ungdom kan ta kontakt med hvis du er bekymret, lurer på noe eller har det vanskelig.

Voksne som er urolige for hvordan noen barn eller ungdommer har det, kan også bruke disse telefonnumrene.

Disse kan du ta kontakt med:

Helsestasjon for ungdom (Røros)

Hos oss finner du lege og helsesøster, og vi som jobber her har taushetsplikt.

Tlf: 92 82 74 64

Du kan også ringe 72 41 94 95 (hovednummeret til helsestasjonen)

Alarmtelefon for barn og unge

Du kan ringe eller sende melding til alarmtelefonen hvis du ikke føler deg trygg hjemme. Du kan også ta kontakt med alarmtelefonen hvis du er bekymret for noen du kjenner.

Tlf: 116111
SMS: 41 71 61 11
Mail: alarm@11611.no

Barnevernvakta (Trondheim)

Døgnåpen tjeneste hvor du kan ta kontakt hvis du blir utsatt for, eller kjenner til at barn eller unge utsettes for vold, overgrep eller har foreldre som ruser seg.

Tlf: 02800

Kors på Halsen

På Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på deg og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis.

Tlf: 80 03 33 21

Rustelefonen

Du kan ta kontakt med Rustelefonen hvis du lurer på noe om rusmidler, rusmiddelbruk og problemer knyttet til rus.

Tlf: 08588

Mental helses hjelpetelefon (åpen 24 timer i døgnet)

Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt.

Mental helse har også chattetjeneste på sidetmedord.no.

Tlf: 116123

Ung.no (informasjonskanal for ungdom)

Ung.no har chattekanal på siden sin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...