ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nye 250 millioner kroner i koronakompensasjon:

Røros får nesten 600 000

Direktør Terje Lysholm og Røros Hotell kan være blant bedriftene som får kompensasjonsmidler i den nye runden. Foto: Nils Kåre Nesvold/Arkiv.

Regjeringen følger opp Stortingets tilleggsbevilgning til den kommunale kompensasjonsordningen og fordeler nye 250 millioner kroner til kommunene. Av disse får Røros kommune nesten 600 000.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Røros kommune får 594 000 kroner til å støtte opp under deler av reiselivet som har hatt en veldig slitsom vinter, sier stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) til Nea Radio.

Pengene skal særlig kompensere utsatte næringer som helt eller delvis ikke har vært dekket av de generelle kompensasjonsordningene.

– Midlene er fordelt til kommunene etter antall ansatte i næringene som var hardt rammet av tiltakene i desember og januar, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Det gir blant annet god uttelling til vinterdestinasjonskommunene i distriktene med mange utenlandske gjester i normalår. Kommuner med mange arrangementer og mye servering kommer også godt ut.

En del virksomheter har av ulike årsaker også falt utenfor de generelle kompensasjonsordningene og lønnstøtteordningen, samt ordninger for arrangement.

– Disse vil nå kunne fanges opp av den kommunale kompensasjonsordningen, som også fungerer som en ventilordning. Jeg forventer at kommunene sørger for at pengene kommer raskt ut til de lokale virksomhetene som trenger det mest, sier Gram.

Fordelingen av midler i Trøndelag:

Kommunene i Trøndelag del en. Foto: Skjermbilde fra pressemeldingen.

Kommuner i Trøndelag del to. Foto: Skjermbilde fra pressemeldingen.

Hør intervjuet med Heidi Greni om saken her:

Nøkkelord

ANNONSE