Nea Radio

Røros E-verk vant kontrakt om Øverhagaen

Røros E-verk vant kontrakten om Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Kontrakten har en verdi på cirka 14 millioner kroner. Foto: Røros e-verk

Røros E-verk Installasjon AS er valgt til å utføre all elektroinstallasjon på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2019 kl 17:27

Øverhagaen Bo- Helse og Velferdssenter skal stå ferdig våren 2022 og den totale byggesummen beløper seg til 245 millioner kroner eksklusiv moms. Det er Ruta Entreprenør som har hovedentreprisen for bygging av det nye senteret, og Røros E-verk Installasjon AS er nå valgt til å utføre all elektroinstallasjon.

Røros E-verk sin kontrakt har en verdi på cirka 14 millioner. Arbeidet starter allerede i april og vil pågå til våren 2022. Deretter vil E-verket få ansvaret for å forsyne det nye bygget med fjernvarme fra varmesentralen.

E-verket skal utføre alt arbeid knyttet til strøm, data- og telenett og sørge for brannsikring og alarmanlegg. Det er beregnet at cirka 1700 led-lysarmaturer, cirka 10 mil kabel og flere tusen store og små deler skal installeres.

– Det er et omfattende og krevende oppdrag, som vi går til med stolthet over å bli valgt. Bygget er stort, over 9.000 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, og de tekniske løsningene er avanserte, sier administrerende direktør Arnt Sollie fra Røros E-verk.

– I anleggsperioden antar vi at gjennomsnittlig rundt 4-5 av våre ansatte vil være engasjert. Et slikt prosjekt er også velegnet for å involvere lærlinger, noe som er viktig for fremtidens Røros.

Det legges opp til energiøkonomiske løsninger med passivhus-standard, fjernvarme og datastyring. Bygget skal gi plass for flere funksjoner som fysioterapi, ergoterapi, kafe og kantine, administrasjon, frisør, dagsenter, publikumsareal, 22 sykehjemsplasser og 55 omsorgsboliger. Funksjoner som krever ulike styrings- og overvåkingssystemer.

I samarbeid med datterselskapet Infonett Røros, vil E-verk installere et høyhastighets fibernett som også skal brukes under anleggsperioden for å sikre styring av lys og varme, informasjon og overvåkning. Bygget vil få avansert utstyr for datatrafikk, tele, brannsikring og alarmsystemer.

– Med den erfarne staben vi rår over, både på entreprenør og innenfor Infonett Røros, kan vi ta på oss slike krevende prosjekter, sier Sollie.

Hør intervjuet med Sollie her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...