Nea Radio

Nea Radio

Røros Delikatesser konkurs

Styret i Røros Delikatesser har meldt oppbud. Foto: Nils Kåre Nesvold

Røros Delikatesser og Bakeriet på Røros har i dag levert oppbudsbegjæring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2017 kl 13:07

– Styret i Røros Delikatesser AS har meldt oppbud.  Ifølge styret kan ikke selskapet oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller, selv om vi står foran et forhåpentligvis stort julesalg.  Selskapet ble opprinnelig stiftet i 2010 og driften har vært vanskelig i mange år, sier  
styreleder Fridrik Sigurdsson.

Selskapet består av Røros Delikatesser i Reiselivets Hus og Bakeriet i tidligere Dahls Bakeri.  Hovedeiere er COOP Røros SA (30 prosent), Røros Invest AS (30 prosent), Røros Hotell AS (30 prosent) og Galåvolden Gård AS (10 prosent).

Fem ansatte mister jobben

Bakeriet har vært i drift i ni måneder og delikatessebutikken i litt over ett år. 

– Selskapet har fem ansatte pluss tilkallingshjelper som nå mister sine jobber.  Dette beklager styret på det sterkeste, sier Sigurdsson.

Mange utfordringer

Sigurdsson sier at selskapet fikk flere utfordringer allerede i oppstarten. Først ble kostnadene ved ombygging av Bakeriet vesentlig høyere en budsjettert og driftskapitalen som ble tilført i begynnelsen forsvant i tildels i store men nødvendig investeringer. 

– Styret engasjerte Elin Viken som daglig leder 1. september, og hun har gjort en god jobb i en vanskelig omstillingsfase, sier Sigurdsson.

Ulikt fokus

– Eierne har delvis hatt ulike syn på hvordan driften av selskapet og fokus skulle være, noe som har ført til støy og usikkerhet.  Dette har ført til at selskapets interesser i noen tilfeller har måtte vike for eiernes interesser, forklarer Sigurdsson.

De siste ukene har styret og daglig leder under ledelse av relativt nyvalgt styreleder Fridrik Sigurdsson, snudd alle stener og kommet med en rekke forslag for å kunne berge selskapet fra konkurs. 

Lyktes ikke med refinansiering

– Dessverre har vi ikke lyktes å få på plass refinansiering og tilførsel av ny aksjekapital.  Styret berømmer Rørosbanken for å ha vært støttespiller hele veien og bidratt med meget gode og konstruktive løsninger i håp om ar det var mulig å berge selskapet.  Selskapets kreditorer ble tilskrevet for rundt en måned siden og de fikk informasjon om situasjonen og ble bedt om å delta i en refinansieringsplan. Samtidlige aksepterte en nedbetalingsplan.  Både Rørosbanken og kreditorene har således vært opptatt av det hele veien å legge forholdene til rette for en refinansiering. Men når tiltrengt frisk kapital (under 1 mil kr) uteblir har ikke selskapets styre et annet valg en å melde oppbud, sier Sigurdsson.

Styret håper at de fleste av de ansatte klarer å få seg en ny jobb så snart som mulig og at hele eller deler av driften i selskapet kan videreføres i et nytt selskap.

Gjeld på nærmere fem millioner kroner

Gjelda i selskapet er i underkant av fem millioner kroner, mens bokførte eiendeler er på vel 2,5 mil kr. Selskapets største kreditor er Rørosbanken.

– Styret beklager at vi ikke har lyktes med å etablere et bærekraftig butikk og bakerikonsept midt i selve lokalmathovedstaden i Norge. Flere andre norske byer som Trondheim og andre har dessverre lidd samme skjebne. Vi mener likevel at det kan være grunnlag for en ”Rørosmatbutikk” hvis fokus og driftsmønsteret er tilpasset de lokale forhold, sier Sigurdsson.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...