Nea Radio

Kommunestyret:

Røros bosetter 15 flyktninger neste år

Foto: Per Magne Moan

– Vi har et samfunnsansvar og både kan og bør bosette flyktninger, sier rådmannen i sin innstilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunestyret i Røros vedtok torsdag kveld, enstemmig å bosette inntil 15 flyktninger neste år.

Røros har fått en anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om å bosette dette antallet i 2020.

Direktoratet ba Røros om å bosette 13 flyktninger i 2019, og så langt har det kommet 6 personer fordelt på barn og voksne. 5 nye flyktninger kommer i løpet av kort tid.

Plikt å hjelpe

Rådmannen skrev i sin innstilling at Røros kommune har gode forutsetninger for å kunne lykkes med bosetting av flyktninger, og det er en humanitær forpliktelse for Rørossamfunnet å ta imot flyktninger.

– Flyktningene får en god og tett oppfølging av flyktningetjenesten. Det er viktig at vi bosetter flyktninger slik at vi kan fortsette et godt tilbud også på Røros lærings- og veiledningstjeneste, der de ser den enkelte elev og gir dem et tilbud ut ifra individuelle behov.

Inkluderingsdugnad

Regjeringa lanserte Inkluderingsdugnaden i januar 2018. Inkluderingsdugnaden er et felles samfunnsoppdrag for å få flere i jobb. Regjeringen ønsket å få flere av de som står utenfor arbeidslivet over i ordinære jobber. De inviterte derfor til en inkluderingsdugnad i offentlig og privat sektor.

– Mange av våre flyktninger har språktreningsplasser rundt omkring på Røros, noe som er bra både for språktrening og ikke minst integrering i Rørossamfunnet. Det er viktig at flyktningene får seg arbeid og blir en aktiv del av samfunnet vårt slik at de blir boende i kommunen vår, sier rådmannen og mener Røros kommune har et samfunnsansvar, og både kan og bør bosette flyktninger.

– Vi trenger folk på Røros, sa SVs Hanne Hauge og viste til innstillingens punkt om samfunnsansvar.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...