Nea Radio

Korona:

Røosbanken senker renta igjen

Foto: Nils Kåre Nesvold

Har også innvilget flere søknader om utsettelse på avdrag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Norges Bank har senket styringsrenta to ganger de siste ukene og mange lokale banker følger etter.

RørosBanken er en av bankene som setter ned renta på boliglån. I tillegg har banken innvilget over 100 søknader om avdragsutsettelse på lån.

Det er nå to uker siden banken stengte dørene for vanlig kundebehandling og banksjef Even Kokkvoll har selv hjemmekontor for tiden. Han sier de fleste bankene nå gjør sitt for å imøtekomme sentrale føringer.

I forrige uke kom finanstilsynet med forslag overfor finansdepartementet at det blir utarbeidet en forskrift som skal forby eller utsette utak av utbytte eller gaveutdeling.

– Skjer dette, betyr det at RørosBanken ikke kan utbetale det utbyttet til eierne som var planlagt. I tillegg betyr det at det ikke blir utdelinger av gaver på til sammen 1,5 millioner, herav 1 million til RørosBankens næringsfond. Resten er i utgangspunktet til lag og foreninger, sier Kokkvoll og mener det siste er svært beklagelig og at det er nå lag og foreninger virkelig vil trenge disse pengene.

Hør intervju med banksjefen her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...