Nea Radio

Rollelista klar for Halck

Halck: Tenor Torstein Fosmo går fra å spille gårdsgutten Rasmus Roten til å inneha tittelrollen i musikalen Carl Halck. Foto: Anne Gundersen

Rollelista er klar for årets utgave av Carl Halck. Musikalen som settes opp på Karlslyst gård i Hommelvik byr i år på endringer, både i rollelista og i manus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Snart er det igjen klart for Carl Halck, musikalen som tar for seg godseieren til Karlslyst gårds fall. Stykket, som settes opp på nettopp Karlslyst gård, har på få år blitt et anerkjent bidrag til spel-sommeren i Trøndelag. I år er det imidlertid forandringer i vente for det trofaste publikumet. Ny regissør er Arnulf Haga og i Torstein Fosmo tar over tittelrollen som Carl Halck.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Nytt fokus

– Vi er så heldige å ha fått med oss Arnulf Haga på laget og han har naturligvis nye tanker når det gjelder fokuset for historien, sier Fosmo og forteller at Haga lar handlingen dreie seg mer rundt Halck enn hva den har gjort tidligere.

– Han mener at historien om Carl Halck har alle ingredienser som skal til for å skape en klassisk tragedie, så dette blir nok en mørkere utgave av stykket enn hva publikum er vant med, mener han.

Ny Roten

Pål Andre´ Weisethaune har overtatt Fosmos rolle som gårdsgutten Ramus Roten.

– Vi er utrolig fornøyde med at vi har fått med oss Pål Andre´. Han er svært talentfull og det står i statuttene våre at vi skal ha med oss så mange hommelvikinger som mulig, forteller han. I tillegg fortsetter Sigrid Vetlesteter Bøe som Halcks forsmådde frue.

Stedatter

Også rollen som Carl Halcks stedatter er nybesatt i år.

– Mildred Marita Ramberg Røthe går inn i den rollen og det blir et flott tilskudd, sier Fosmo som lover den samme høye kvaliteten i år som tidligere, selv om narrativet er noe forandret.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...