Nea Radio

Haltdalen:

Rolige dager hos Pia og Fredo

Stille dager hos Pia og Fredo i Haltdalen. Foto: Per Magne Moan

Kun to katter var pensjonærer i påsken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2021 kl 10:05

Vanligvis pleier påsken og andre høytider å bety mye ståk og arbeid, med fullt belegg hos Pias Dyrepensjonat i Haltdalen. Men slik er det ikke denne vinteren og våren.

Folks reisevaner har endret seg mye med strenge koronarestriksjoner, og det er ofte når folk skal ut å reise at behovet for pass av husets firbente, dukker opp.

Stille periode

Pia Einvik Hårsaker som driver dyrepensjonatet i Haltdalen, sier det har vært slik siden i fjor høst.

– Det er jo kjempetrist for det er jo dyrene som vi lever og ånder for, sier hun.

Det er snart 17 år siden hun og ektemannen realiserte drømmen og flyttet fra Trondheim til Haltdalen for å bygge og drive kennel.

Etter hvert ble tilbudet også utvidet til å gjelde katter og i dag er det plass til 22 hunder og 10 katter ved dyrepensjonatet.

Nye idéer

Men selv om det har vært stille med tanke på pensjonærer så har ikke Pia ligget på sofaen og sett på tv de siste månedene. I samarbeid med lokale krefter har hun fått laget flere produkter, relatert til dyrehold.

Noen av de nye produktene som ar utviklet i koronapausen. Foto: Privat

– Allerede i september begynte jeg å tenke, hva er det jeg kan gjøre? Jeg er jo ikke laget for å være i ro og må ha noe å gjøre og forholde meg til, sier hun og viser frem noen av de nye produktene.

Nå håper hun salg av disse vil kunne bøte på litt av skaden korona har påført driftsresultatet det sist året.

Optimist

Pia gleder seg til samfunnet åpner igjen og er optimist med tanke på hva som vil skje når folk skal ta igjen alle reisene de har satt på vent.

– Da får jeg samme problemet som jeg har om sommeren. Da er det lange ventelister, sier hun og legger til at hun ønsker at kolleger ved andre dyrepensjonat også får merke trøkket når det skjer.

Hør intervju her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...