ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ålen:

Rolf er klar med ny bok

NY BOK: Rolf Engan har skrevet "Pavens røde tøfler". Foto: Per Magne Moan

Rolf Engan har forlatt Salomerået og begir seg nå ut på humoren og skjemtets veier.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Forfatteren bak trilogien om Salome, Rolf Engan, har brukt koronatiden på å skrive nok en bok.

Denne gangen har han beveget seg bort fra Salome Råen og hennes etterkommere, og heller begitt seg inn i humoren, satiren og skjemtets verden.

"Pavens røde tøfler" inneholder flere små historier, men forfatteren vil ikke kalle boken en novellesamling.

– Jeg kaller det fortellinger fordi noveller er ofte mer kunstnerisk utført. Dette er et lite skråblikk på samfunnet der jeg er innom fenomen fra vår samtid, som dette med feminisme, nasjonalisme og spionasje, sier han.

I tillegg tar boka også for seg emner som kriminalitet, eldreproblematikk, tvilsomme bedriftsetableringer og en god del annet. Og alt blir fortalt med et glimt i øyet.

Engan mener boka kan passe for flere aldersgrupper.

– Jeg tror jeg vil si alle aldersgrupper kan finne noen morsomheter og ting man kanskje ikke har tenkt på før, sier han og antyder at boka kanskje bærer preg av hans bakgrunn som lærer ved Røros videregående skole, der han ofte var på leting etter noe som også var morsomt og ikke bare seriøs litteratur.

Hvorfor er egentlig pavens tøfler røde? Hvordan hilser kongen for tiden og vil britene egentlig ha juletre fra Norge? Dette er noe av det du får svar i om du leser Rolf Engans nyes bok.

Mandag 1. november klokken 19.00, under Vrimmelfestivalen, så deltar Engan på et arrangement i Holtålen Folkebibliotek, der han også vil lese utdrag fra boka.

Hør radiointervju her:

Nøkkelord

ANNONSE