ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nedleggelse av Husbymarka Barnehage er blant de foreslåtte kuttene:

Rødt reagerer på budsjettforslaget i Stjørdal

Smålig: Espen Myhr Grandalsmo i Rødt Stjørdal reagerer sterkt på rådmannens forslag til kutt i budsjettet for 2020. Foto: Foto: Anne Gundersen

Rådmannens forslag til budsjett for Stjørdal i 2020 ble gjort offentlig fredag og det varsles om kutt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2019 kl 15:00

ANNONSE
Annonse

Et årsverk fra PPT-tjenesten, reduksjon i ungdomskontakten, renholdstjenester og familieteamet, samt nedleggelse av Husbymarka barnehage. Dette er noe av kuttene som foreslås for å spare inn de 20 millionene kommunen ønsker.

– Dette er smålig, sier Rødts Espen Myhr Grandalsmo.

– Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett et så usosialt budsjettforslag her i kommunen noen gang.

Overskudd

Myhr Grandalsmo sier at han har fått bekreftet av økonomisjefen at kommunen ligger an til et overskudd på 76 millioner kroner i inneværende år.

– I tillegg har vi et disposisjonsfond som nå er større enn de anbefalte retningslinjene, så for meg blir det rett og slett ubegripelig at kommunen ser behov for å kutte i tiltak som ofte rammer de som trenger det mest. Dette er rett og slett bedrøvende lesning og vi ser ostehøvelkutt over det hele. Nå når fondet har nådd den størrelsen det skal ha og vel så det, så burde man heller bygget opp tjenestene i stedet for å bygge dem ytterligere ned.

Lang prosess

Myhr Grandalsmo understreker at rådmannen bare har gjort jobben sin.

– Dette budsjettet er utformet etter signaler som ble gitt administrasjonen i juni.

Budsjettet er imidlertid bare et forslag ogskal ikke endelig behandles i kommunestyret før 19. desember.

– Nå skal forslaget gå runden i utvalgene og i forskjellige formannskapsmøter og dette tar tid, forklarer Myhr Grandalsmo.

– I dag har vi bare så vidt fått tid til å pirke i overflaten på det som har blitt lagt fram og nå må vi sørge for å sette oss godt inn i saken.

– Men det er ingen tvil om at dersom det eneste alternativet er å kutte, så må vi jobbe for å finne nye inntektskilder. Enten det, eller så må vi godta et mindre overskudd neste år.

Nøkkelord

ANNONSE