Nea Radio

Nedleggelse av Husbymarka Barnehage er blant de foreslåtte kuttene:

Rødt reagerer på budsjettforslaget i Stjørdal

Smålig: Espen Myhr Grandalsmo i Rødt Stjørdal reagerer sterkt på rådmannens forslag til kutt i budsjettet for 2020. Foto: Foto: Anne Gundersen

Rådmannens forslag til budsjett for Stjørdal i 2020 ble gjort offentlig fredag og det varsles om kutt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2019 kl 15:00

Et årsverk fra PPT-tjenesten, reduksjon i ungdomskontakten, renholdstjenester og familieteamet, samt nedleggelse av Husbymarka barnehage. Dette er noe av kuttene som foreslås for å spare inn de 20 millionene kommunen ønsker.

– Dette er smålig, sier Rødts Espen Myhr Grandalsmo.

– Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett et så usosialt budsjettforslag her i kommunen noen gang.

Overskudd

Myhr Grandalsmo sier at han har fått bekreftet av økonomisjefen at kommunen ligger an til et overskudd på 76 millioner kroner i inneværende år.

– I tillegg har vi et disposisjonsfond som nå er større enn de anbefalte retningslinjene, så for meg blir det rett og slett ubegripelig at kommunen ser behov for å kutte i tiltak som ofte rammer de som trenger det mest. Dette er rett og slett bedrøvende lesning og vi ser ostehøvelkutt over det hele. Nå når fondet har nådd den størrelsen det skal ha og vel så det, så burde man heller bygget opp tjenestene i stedet for å bygge dem ytterligere ned.

Lang prosess

Myhr Grandalsmo understreker at rådmannen bare har gjort jobben sin.

– Dette budsjettet er utformet etter signaler som ble gitt administrasjonen i juni.

Budsjettet er imidlertid bare et forslag ogskal ikke endelig behandles i kommunestyret før 19. desember.

– Nå skal forslaget gå runden i utvalgene og i forskjellige formannskapsmøter og dette tar tid, forklarer Myhr Grandalsmo.

– I dag har vi bare så vidt fått tid til å pirke i overflaten på det som har blitt lagt fram og nå må vi sørge for å sette oss godt inn i saken.

– Men det er ingen tvil om at dersom det eneste alternativet er å kutte, så må vi jobbe for å finne nye inntektskilder. Enten det, eller så må vi godta et mindre overskudd neste år.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...