Nea Radio

Vil ha eiendomsskatt i Stjørdal:

Rødt med alternativt budsjett

Utenfor boksen: Espen Myhr Grandalsmo og Rødt Stjørdal legger fram sitt alternativ til rådmannens budsjettforslag i dag. Partiet ønsker at kommunen skal innføre eiendomsskatt for å finansiere det de mener er viktige, sosiale tiltak. Foto: Foto: Anne Gundersen

Fredag publiserer Rødt i Stjørdal fram et alternativ til rådmannens forslag. – Vi vil ha eiendomsskatt i kommunen, sier leder Espen Myhr Grandalsmo.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2019 kl 12:28

Det er mulig 2020, heter Rødt Stjørdals alternativ til rådmannens budsjettforslag.

– Det er første gang vi gjør dette og i all hovedsak er det fordi vi, og mange med oss, reagerer på det vi ser som usosiale kutt i det forslaget vi nå har fått fra administrasjonen, sier leder Espen Myhr Grandalsmo. Han nevner kutt i ungdomskontakten, PPT og at Husbymarka barnehage skal legges ned som eksempler. I tillegg har partiet områder der de ønsker å øke bevilgningene.

Saken fortsetter under lydklippet

Eiendomsskatt

Rødt er det eneste partiet i Størdal som har programfestet innføring av eiendomsskatt. Per i dag er Stjørdal en av få kommuner i Trøndelag som ikke har denne skatten.

– Vi har lagt fram et forslag til eiendomsskatt som legger seg lavt og på det vi mener er et sosialt nivå. Vi viser at det er mulig å unngå den skremselspropagandaen vi har vært utsatt for som viser femsifrede beløp, hevder Grandalsmo.

Symbolpolitikk

Myhr Grandalsmo vedgår at dette er et budsjettforslag som ikke kommer til å få gehør.

– Posisjonen har et klart flertall og dette blir symbolpolitikk. Men det som er betyr noe for oss er å vise at vi tenker annerledes og at det faktisk er mulig å finansiere viktige tiltak gjennom å tenke nytt, sier Espen Myhr Grandalsmo.

Rådmannens forslag til budsjett skal behandles i formannskapet førstkommende onsdag og i kommunestyret 19. desember.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...