Nea Radio

Røde Kors: Stor utfart

BEREDSKAP: Orkdal Røde Kors ute på oppdrag med ambulansetjenesten. Foto: Orkdal Røde Kors

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet tirsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to oppdrag tirsdag, begge skader i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Orkdal og Røros rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Forøvrig har det også denne dagen vært stor utfart i hele distriktet.

Forhøyet påskeberedskap

Også i år er de frivillige i hjelpekorpsene i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På åtte hytter/depot og med ti hjemmevakter er de 18 hjelpekorpsene i beredskap med godkjente og godt trente frivillige. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge.

I fjor rykket frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors ut på 36 oppdrag for å assistere påsketurister, med 38 innrapporterte skader. Dette var ny rekord siden skaderapporteringen startet.

Gjennom påska i 2018 ble det registrert 386 oppdrag over hele Norge, med 987 registrerte skader behandlet av frivillige i Røde Kors Hjelpekorps.

Tips

Det er fortsatt meget fint skiføre. Fast, men litt løst på toppen av snølagene. Det er fortsatt minusgrader om natta, slik at en får faste og fine skiløyper fra morgenen. Vær oppmerksom på at det begynner å bli løsere snø utenfor oppkjørt løype.

Dagens tips fra Infosentralen: Lær deg kart og kompass, slik at du har et alternativ om dine digitale hjelpemidler skulle slutte å virke. Kun fire av ti er sikre eller ganske sikre på sine egne ferdigheter på kart og kompass. Det viser ferske tall fra Opinion.

Kontakt

Infosentralen for Sør-Trøndelag Røde Kors ligger på Vognildsetra på Oppdal. Sentralen er bemannet fram til ­22. april.
Kontaktinformasjon er 415 12 020 / 480 40 140 eller infosentralen@strk-redcross.no

Den nasjonale påskesentralen er også bemannet fram til 22. april og kan kontaktes på telefon 32 07 65 00 / e-post kommunikasjonssentralen@redcross.no

Vaktmannskapet hos Orkdal Røde Kors. Fra venstre: Monica Ringli, Vidar Skorild og Janicke Leksen Selnes Foto: Orkdal Røde Kors

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...